131019098
19 Mart 2024, Salı

Bozcaada Gezi, Ulaşım ve Konaklama Rehberi 2022

18 Mayıs 2022, Çarşamba 11:36

     


Bozcaada Çanakkale'de Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesidir. Çanakkale Ezine ilçesi Odunluk iskelesinden kalkan arabalı feribotlar ile bölgeye ulaşım sadece deniz yolu ile sağlanmaktadır.

Bozcaada'yı diğer tatil beldelerinden farklı kılan özellikleri tarihi dokusunu koruyan yapısı, renkli sokakları, plajları ve gece hayatıdır. Konaklama fiyatları bölgede diğer tatil beldelerine göre biraz yüksektir. Bunun sebebi ise tesislerdeki oda sayılarının az olmasıdır. Butik hizmet sunan oteller ve pansiyon tipi konaklar merkezde kalabileceğiniz nezih konaklama yerleridir. 5-10 odalı butik oteller kahvaltı dahil hizmet vermektedirler. Kahvaltılar çoğunlukla serpme olarak sunulur. Bazı tesisler açık büfe kahvaltı dahil konaklama hizmeti vermektedir.

Bozcaada'ya Feribot ile Ulaşım ve Adadan Dönüşte Feribot Rezervasyonu Zorunluluğu

Bozcaada'ya ulaşım yaz kış deniz yolu ile sağlanmaktadır. Geyikli Odunluk iskelesinden arabalı olarak yaz aylarında her saat başı kalkan feribotlar bölgeye misafir taşımaktadır. Feribot ücretleri konaklamaya göre oldukça uygundur. Gidiş dönüş bilet satışı yapıldığı için dönüşte ulaşım ücreti ödenmemektedir. Ancak aracınız ile Bozcaada'ya gidiyorsanız mutlaka dönüş öncesi Gestaş'ı 444 0 752 nolu telefondan arayıp araç rezervasyonu yaptırmalısınız. Size verilen dönüş saatinde iskelede sıraya girmeniz gerekmektedir. Yaz aylarında rezervasyonlu araç dönüşü yapılmaktadır. Kış aylarında böyle bir uygulama yoktur.

Bozcaada'da Gezilecek En Özel Yerler Listesi

  1. Polente Feneri,
  2. Rum Mahallesi Sokakları,
  3. Bozcaada Kalesi,
  4. Göztepe,
  5. Bozcaada Müzesi,
  6. Ayazma Plajı,
  7. Mitos Plajı,
  8. Habbabe Plajı,
  9. Tuzburnu Plajı,
  10. Aktaş Plajı,
  11. Tavaklı Plajı,
  12. Şarap Fabrikaları,
  13. Akvaryum Koyu(Mermer Burnu),
  14. Poyraz Limanı Koyu,
  15. Sulubahçe Koyu,
  16. Çayır Koyu,
  17. Tekirbahçe Koyu.

Sizler için 17 farklı özel Bozcaada'da gezilecek yerleri listeledik. Bizce merkezi kadar geniş coğrafyasındaki koyları da ayrı güzel adanın dört bir yanını burada konaklama yaparak rahat rahat keyfini çıkartarak gezmenizde fayda vardır. https://bozcaadan.com sitesinde sizler için birbirinden keyifli otel, pansiyon, bağ evi seçenekleri yer almaktadır.

Bozcaada'da Denize Girilebilecek Yerler

Bozcaada denince akla ilk gelen kesinlikle Ayazma plajıdır. Ayazma'nın serin sularında denize girmek herkesin mutlaka tatması gereken duygular arasında olmalıdır.  Akvaryum, Tuzburnu, Çayır, Beylik koyu adanın en popüler koylarıdır. Ayana koyu'da gizli konumu sayesinde fotoğraf sevenlerin resim çekim platosudur. En çok tercih edilen Bozcaada plajları için linki ziyaret edebilirsiniz.

 







 
Son Eklenen Haberler