131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

Dik duruş korsesi erkek ve bayan modelleri

20 Şubat 2020, Perşembe 13:39

     


Kamburluk gibi duruş bozukluğu nedeniyle meydana gelen rahatsızlıkların önlenmesine katkı sağlayan dik duruş aparatları https://dik-durus-korsesi.com/ adresinde orijinal olarak satılmaktadır.

Dik Duruş Korsesi Modelleri Nelerdir?

Günümüzde pek çok kişi duruş bozukluğu problemi yaşadığı için sırt ve bel ağrılarından şikayetçi olmaktadır. Yanlış veya ters bir hareket yapmak, ağır bir eşya kaldırmak, ya da omurga kemiklerinin kayması sonucunda sinirlerde sıkışma ile sırt ve bel bölgesinde ağrı meydana gelebilmektedir. Dik duruş korsesi bu ağrıların hafiflemesine yardımcı olurken omurgada meydana gelen eğriliklerin de giderilmesine destek olmaktadır. Duruş bozukluğunun düzeltilmesine yardımcı olan bu aparatlar, aynı zamanda üzerinde bulunan manyetik mıknatıslar sayesinde ağrıların azalmasına da destek olmaktadır. Kamburluk önlemeye yardımcı olan dik duruş korsesi, vücudun daha esnek bir şekilde hareket etmesine de destek olmaktadır. Kambur duruş kadınlarda erkeklere daha çok gözlemlenmektedir. Dik duruş korsesi modelleri kadınlar ve erkekler için aynı şekilde üretilmektedir. Hem kadınların hem de erkeklerin kullanımına uygun olarak üretilmiş olan bu aparatlar omurgaya destek olan ve meydana gelebilecek ortopedik birtakım rahatsızlıkları engelleyen korselerdir. Kullanımı kolay olan ve kumaş kalitesi yüksek olan bu korseler sayesinde vücudun dik durması sağlanır ve omurga sağlığı korunur.

Dik Duruş Aparatının Faydaları Nelerdir?

İnsan vücudu belli bir oran üzerine kurulmuştur. Baş, boyun, bel ve sırt bölgesinde bir oran vardır. Buradaki yapıda meydana gelen bir bozulma ağrıya yol açabilmektedir. Çoğu zaman eğik duruş sonucunda oluşan kamburluk ağrıların ana sebebi olarak nitelendirilebilir. Bunları önleyebilmek için sırt ve omurganın dik durmasını sağlayan kamburluk önleyici korse kullanımı sağlanabilir. Kifoz oluşumunu önlemeye destek olan dik duruş korseleri gündelik hayatta daha rahat hareket etmenizi sağlamaktadır. Omuzların çöküp yuvarlaklaşmasını önleyen kifoz korsesi aynı zamanda kürek kemiklerinin yerine oturmasını ve omurganın düzelmesini sağlayıcı etkiler meydana getirmektedir. Bunun yanında sırt kaslarının güçlenmesine destek olarak skolyoz gibi rahatsızlıkların oluşmasını da engellemektedir. Esnek kumaşı sayesinde hareket kısıtlamayan bu korseler, kişinin daha rahat hareket etmesine de destek olmaktadır.

Dik Duruş Aparatı Nasıl Kullanılır?

Bu korsenin kadınlar ve erkekler için kullanımı aynıdır. Gün içerisinde 1-2 saat takmak yeterli olacaktır. İlk zamanlarda 15 dakika takarak başlayınız. Çünkü vücut alışık olmadığı için ağrı meydana getirebilmektedir. Zaman ilerledikçe daha fazla kullanım sağlayabilirsiniz. Üzerinde yer alan aparatlar sayesinde kolay ayarlanabilmektedir. Bu şekilde ne kadar dik durması gerektiği kavranabilir. Yaklaşık olarak 3 hafta boyunca düzenli kullanım sağlamak duruşun düzelmesine ve hafif dereceli kamburlukların iyileşmesine katkı sağlamaktadır. Kullanım sırasında sırttaki ağrıların hafiflediği gözlemlenmektedir.

Dik Duruş Korsesi Kullananlar ve Yorumlar

Gerek sırt ağrılarından kurtulmak gerekse kamburluk gibi rahatsızlıkları önlemek için tercih edilen dik duruş korsesi pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Kısa süre içerisinde etki gösteren dik duruş korsesi yorumlar açısından değerlendirildiğinde pek çok kişide işe yarar sonuçlar meydana getirmektedir. Sizler de bu korseleri kullanarak duruş bozukluğunu düzeltebilirsiniz. 







 
Son Eklenen Haberler