131019098
19 Mart 2024, Salı

Kuaförlük Kursu Mezunları

21 Ekim 2020, Çarşamba 13:04

     


Kuaförlük kursu eğitimini alan kişiler sürecin ardından sertifika sahibi olur. MEB onaylı sertifika sayesinde Ustalık belgesi sınavlarına direk olarak giriş yapabilirsiniz. Ustalık belgesini alan kişiler kendi kuaför salonlarını dahi açabilir. Kuaförlük kursu ile sektöre hazır hale gelineceği için Usta kuaför unvanı ile birlikte birçok yerde çalışılabilir. Kuaför salonunun açılması dışında mezunlar şu alanlarda çalışma imkanı yakalayabilir;

• TV Stüdyoları
• Film Setleri
• Defile Backstageleri
• Kuaför Salonları
• Prodüksiyon Firmaları
• Freelance

Bunun gibi alanlarda çalışma imkanı yakalanarak sektörde iş imkanına sahip olunabilir. Kuaförlük mesleği ayrıca dünyanın her yerinde geçerli olabilen bir meslektir. Bu nedenle yalnızca Türkiye’de değil birçok farklı ülkede kuaförlük mesleği icra edilebilir. Kazanılan alt yapıyla birlikte bu tecrübeyi farklı ülkelerde değerlendirebilirsiniz. Kuaförlük kursu alan kişiler MEB onaylı sertifikasını farklı ülkelerde kullanabilir. Türkiye dışında ayrıca Amerika, Avrupa birliği ülkeleri, Avustralya ve Çin gibi ülkelerde sertifika geçerlidir. Belgenin geçerli olabilmesi için ayrıca denklik belgesinin olması gerekmektedir. Denklik belgesiyle alakalı işlemleri halletmek için ülkenin konsolosluğu üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Kuaförlük Eğitimi

Kuaförlük eğitimiyle birlikte öğrenciler daha kısa süre içerisinde yoğun bir öğrenme programıyla sektöre giriş yapabilir. 5 yıl boyunca ustalık sisteminde eğitim görmek yerine 6 aylık bir sürede yoğun eğitim almak daha verimli bir seçenek olacaktır. Bu sürecin en verimli şekilde geçebilmesi için kuaförlük kursu eğitimine başvuru yapmak yeterlidir. Bu kursa katılabilmek için kişilerin en az 19 yaşında olması ve ilkokul mezunu olması gerekmektedir. 19 ile 40 yaş aralığında olan kişiler ve yeterli eğitimini tamamlayan bireyler kuaförlük eğitimine katılabilir. Kuaförlük kursu başvurusu için günümüzde internet siteleri üzerinden talep göndermek mümkündür. Eğitimi deneyimlemek için akademilerin internet siteleri üzerinden kişisel bilgiler ve iletişim bilgileri doldurularak kuaförlük eğitimi için adım atılabilir. Kuaförlük eğitimiyle birlikte öğrenciler sektöre adım atabilir. Bu alanda öğrenilecek teknik bilgilerle birlikte öğrenciler istediği duruma ulaşabilir. Bunun için ders içeriklerine adapte olunması ve derslerin verimli bir şekilde geçirilmesi gerekir. Sizde bu eğitim programına katılmak için gerekli yerlerden başvuru yapabilirsiniz.

 







 
Son Eklenen Haberler