131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Botoks ile Gelen Yenilik

22 Eylül 2017, Cuma 17:00

     


 

Kadın ya da erkeklerin her döneminde özellikle ileri yaşlarda oluşan kırışıklıklarının giderilmesi için kullanılan yönteme botoks denilmektedir. İçeriğinde bulunan Clostridiumbotuliunum A egzotoksini cilde enjekte edilerek ciltteki sarkmaların toparlanması ve kırışıklığın giderilmesi sağlanmaktadır. Botokskırılşıklık giderme dışında birçok tedavi içinde kullanılmaktadır, estetik amaçlı kullanımı yaygın olarak cilt gençleştirmede kullanılmaktadır. İyi bir botoks uygulaması ile yeni bir görünüme kavuşmak mümkündür, canlı ve genç bir cilde sahip olmak artık mümkün!

Botok uygulaması yüzde meydana gelen değişikliklerin onarılması için yaygın olarak kullanılmaktadır. Çatık kaş görüntüsünün giderilmesi, göz çevresinde oluşan kırışıkların ortadan kaldırılması, kaşların kaldırılması ve yüz dolgusu gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

Estetik kullanım dışında botoks birçok hastalığın tedavisinde de kullanılmaktadır, aşırı tereme sorunu olan hastaların tedavisi botoks ile yapılabilmektedir. Kas sıkılığı sebebiyle yürüme sorunu yaşayan hastalarda da botoks uygulanmaktadır, ancak unutulmaması gereken en önemli nokta bu uygulamamanın uzman bir doktor tarafından yapılıyor olmasıdır. Hastalığın sebebi iyi araştırılmış olup, tedavi için botoksun uygun olması gerekmektedir. Bu sebeple tedavi için yapılacak olan botoks uygulamalarında uzman doktor tarafından muayene edilmesi gerekmektedir.

Botoks günlük yaşantınızı etkilemeden uygulanabilen bir yöntemdir, uygulama süresi çok kısa olup, günlük yaşantıyı etkileyecek belirtiler oluşturmaz. Nadirde olsa yan etkiler gözlemlenebilir, şişme, kızarıklık gibi yan etkiler oluşabilir ancak bu etkiler kısa süreli olup günlük yaşantınızı etkilemez.

Botoks uygulamasının yapılacağı merkez ve uzmanların yeterli eğitime sahip olması gerekir. Ciddi tehlikelere yol açabilecek uygulamaları yaptırırken doğru araştıra yapmalı ve güvenilir merkezlere başvurmalısınız.







 
Son Eklenen Haberler