131019098
23 Nisan 2024, Salı

Evinizde Kullanabileceğiniz Doğal Temizlik Malzemeleri

22 Kasım 2021, Pazartesi 16:47

     


Doğru temizlik yöntemleri sayesinde evlerinizde daha keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. Fakat ev temizliği için tercih ettiğiniz bazı özel temizlik ürünleri vücudunuzda alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Bu durum sağlığınızın olumsuz yönde etkilenmesine sebep olur.

Doğal Olmayan Temizlik Ürünleri Hangi Sorunlara Yol Açar?

Kimyasal içerikli olan temizlik malzemeler, barındırdıkları toksik maddeler sebebiyle sağlığınızın yanı sıra yaşadığınız çevreye ve doğaya da zarar verir. Bu sebeple, kullanabileceğiniz özel temizlik malzemeleri sayesinde sağlığınızı güvence altına alırken çevrenizi de koruyabilirsiniz. Evde kullanılabilecek pratik ve doğal temizlik malzemeleri ile mekanlarınızdaki periyodik temizliği son derece keyifli bir hale getirebilmeyi başarabilirsiniz. Bunun için doğru tercihlerde bulunmanız yeterli olacaktır. Alerjik bir probleminiz varsa amonyak, sodyum lauril sülfat ve sodyum hipoklorit bazlı temizlik ürünlerinden uzak durmalısınız. Sirke, en etkili ve doğal temizlik maddeleri arasında yer alır. Asidik yapıya sahip olan sirkeler yağları kolayca çıkarırken aynı zamanda kokuyu giderir ve lekeleri de başarılı bir şekilde temizler.

Limon

Ticari temizlik ürünleri içerisinde limon da bulunur. Güçlü asidik yapıdaki limon aynı sirkede olduğu gibi lekeleri çıkarabilme konusunda son derece başarılıdır. Küf ve çoğu ev bakterisine karşı da limon kullanmayı deneyebilirsiniz.

Kabartma Tozu

Pişirme sodaları ve kabartma tozunu karıştırarak ovma malzemesi olarak değerlendirebilirsiniz. Fırın veya mutfak ile banyo gibi yerleri bu malzeme ile temizleyerek etkileyici sonuçlar ortaya çıkarabilirsiniz. Kabartma tozunun aynı zamanda son derece başarılı bir koku giderici olduğunu da unutmamalısınız.

Nişasta

Nişasta bir diğer doğal temizlik malzemesidir. Bu doğal maddeyi isterseniz pencereleri temizlemek ve cilalama yapmak için tercih edebilirsiniz. Nişasta iyi bir emici olarak da öne çıkar. Su ile karıştırarak yağ lekelerini çıkarabilirsiniz. Nişasta sayesinde halıları, camları, çatal ve kaşık takımlarını da temizleyebilirsiniz. Doğal temizlik ürünleri tezgah, tencere, tava ve klozet temizliği için tercih edebilirsiniz. Karışımların çoğundan yararlanarak zemin temizliğini de tamamlayabilirsiniz. İsterseniz temizlik için profesyonel hizmet almayı da deneyebilirsiniz. Detaylara özen gösteren titiz temizlikçiler sayesinde ev temizliğinizin en güvenilir şekilde yapılmasını sağlayabilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler