131019098
19 Mart 2024, Salı

Evlilik Yolunda İlk Adım: Nişan Yüzüğü Nasıl Seçilir?

23 Temmuz 2021, Cuma 14:18

     


Evlilik, düğün gününe kadar çeşitli kutlamalarla devam eden ve yeni evlenecek olan çiftlerin heyecanını ve mutluluğunu yansıtan süreçlerden biri oluyor. Ailelerin bir araya geldiği ve evlenme kararının kutlandığı ilk aşama olan söz ve ardından gelen nişan merasiminin en önemli detaylarından olan yüzükler, çiftlerin bağlılığının bir simgesi haline geliyor. Bu özel gününüzde sevginin ve zarafetin sembolü olan nişan yüzüklerinin seçimi, çiftlerin karar vermekte zorlandığı noktalar arasında yer alıyor.

 

Söz ve Nişan Yüzükleri Arasındaki Fark Nedir?

 

Çiftlerin en özel günlerinden olan söz ve nişan merasimi için seçilen yüzükler arasında bazı farklılıklar bulunuyor. Söz genellikle aile arasında kutlanan evlilik aşamasının ilk adımı olduğundan, birçok kişi tercihlerini daha sade ve minimal yüzüklerden yana kullanıyor. Bu kutlamalar için sıklıkla tercih edilen alyans modelleri arasında farklı stillere hitap edebilecek seçenekler bulunuyor.

 

Nişan merasimi ise daha büyük bir kutlama günü olduğu için, evlenecek olan çiftler gösterişli yüzük modellerine yönelebiliyor. Nişan yüzüklerinde alyansın yerine pırlanta yüzükler arasından da seçim yapılabiliyor. Siz de dilerseniz alyans seçeneklerini değerlendirebilir, dilerseniz de daha iddialı yüzük modellerini inceleyerek mutluluğunuzu taçlandıran bu özel günde, ömür boyu sevginizi temsil edecek bir yüzük tercihi yapabilirsiniz.

 

Nişan Yüzüğü Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Nişan yüzüğü seçiminde çift olarak tasarlanan takım yüzükler birçok kişinin beğenisini topluyor. Çift yüzüklerinin yanı sıra erkekler için alyans modelleri, kadınlar için de değerli taşlarla ya da pırlantalarla süslü yüzükler tercih edilebiliyor. Dilerseniz özel tasarım çift yüzüklerini de değerlendirebilirsiniz.

 

Nişan yüzüğü seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yüzük ölçüsünü doğru bir şekilde almak oluyor. Seçtiğiniz yüzüğün parmağınızı sıkmaması ve parmak ölçünüzden büyük olmaması son derece önemli bir detay oluyor. Rahat bir kullanım imkanı için yüzüğünüzü seçmeden önce mutlaka denemelisiniz.

 

Dilerseniz nişan yüzüğünüzün iç kısmına eşinizin adını yazdırabilir, bu özel günün hatırası olarak yüzüğünüze nişan tarihinizi de ekleyebilirsiniz. Stilinizi yansıtan ve mutluluğunuzun göstergesi olan nişan yüzükleri ile göz alıcı bir takıya sahip olabilirsiniz.

 

 







 
Son Eklenen Haberler