131019098
19 Mart 2024, Salı

Lohusa ve Hamilelik Süreci

23 Eylül 2020, Çarşamba 16:40

     


Hamilelik her kadının yaşamaya can atacaqğı mucizevi bir olaydı. Bir kadın, cenin rahme düştüğü ilk andan itibaren hem mental olarak hem de fiziksel olarak bir çok değişime maruz kalmaktadır. Hamilelik sürecinde risksiz gebelik atlatan ve doğum sonrasında da hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadan bu süreci tamamlayan kadınlar olsa da hamilelik döneminde veya hamilelik sonrasında bazı problemlerle karşılaşan kadınlar da vardır.

Lohusalık, doğum yaptıktan sonraki altı haftalık süreye verilen addır. Lohusalık döneminde olan bir kadının bakımına çok dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir. Çünkü kadın daha önce de belirtildiği gibi hem fiziksel hem de zihinsel olarak etkilenebilmektedir. Kadın yaşadığı psikoloji bunalımlarıyla lohusa sendromu veya depresyonu olarak adlandırılan büyük sorunlarla karşı karşıya kalmadurumunda olabilir. Bu yüzden çok dikkatli olunmalıdır. Lohusalık dönemi bir kadının moral bulabilmek için ailesinin desteğine en çok ihtiyaç duyacağı zamanlardan biridir.

Lohusalık ve dönemleri

 Doğumdan sonra kadın sistemleri ve kadın organları eski haline dönmeye başlar. Bu süreç hamilelik nedeniyle yaşanan fiziksel değişimlerin hamilelik öncesinde3 olduğu gibi düzelmeye başlayan dönemdir. Doğumdan sonraki altı hafta boyunca kadınların lohusalık döneminde kendilerine çok iyi bakmaları gerekir. Çünkü bu dönemde karşılaşılan mücadele edilmesi gereken problemlerle en iyi şekilde başa çıkılmazsa ileride daha büyük sıkıntılarla karşılaşılmaktadır.

Lohusalık döneminde anne neler yapmalıdır?

Bu zamanları tamamen bebeğinizle keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz. Bebeğiniz tüm yorgunluğunuzu alacaktır. Önce ilk olarak yorucu bir doğumdan sonra lohusa pijama takımı ile bir güzel dinlenmeniz gerekir. Doğumdan sonra daha çabuk toparlanmak isteyen kadınlar ufak yürüyüşler ve yormayan esneme egzersiz hareketleri yapabilirler.

Artık bebeğinizi kucağınıza aldığınız için emzirme dönemi de başlamış oldu. Bebeğinizi kolayca emzirebileceğiniz elbiseler ve pijamalar tercih edebilirsiniz. En güzeli sabahlıklı lohusa pijama ürünleri satın almaktır. Üzerinize ürperdiğinizde sabahlığınızı alabilirsiniz.

Hamilelik ve lohusa döneminde giyilmesi en rahat ürünler

Hamilelikte aldığınız giyim ürünlerini doğumdan sonra lohusalık döneminde de giyebilirsiniz. Sizi en çok rahat ettirecek model pijama takımları da olsa da sabahlıklı lohusa gecelik modellerine de bir göz gezdirmekte fayda var. Yaz ayları için şortlu takımlar ve bedeninizi sıkmayan esnek taytlar da tercih edilebilir.

Emzirmeyi kolaylaştırma özelliği ile tasarlanmış özel emzirme sütyenleri evde ya da dışarda işinizi çok kolaylaştırır. Bebeğinizi emzirme sütyenleri ile kendinizi yormadan rahatlıkla emzirebilirsiniz. Ayrıca zamandan tasarruf etmiş olursunuz.

Lohusa döneminde kanama ve akıntılarınız olabilir. Sürekli iç çamaşırı değiştirmek sizin için çok zahmetli bir uğraş olacaktır. Bu nedenle lohusa kadınlar için üretilmiş, lohusa kadınların rahatlığı amaçlananhijyenik kullan at külotlar kullanabilirsiniz. Bu ürün de emzirme sütyenleri gibi zamandan tasarruf sağlar. Hem de sizi büyük bir zahmetten kurtarır. Lohusa ürünleri nu en özel zamanları bebeğinizle keyifli bir şekilde geçirmenize yardımcı olur.







 
Son Eklenen Haberler