131019098
23 Nisan 2024, Salı

Ücretsiz SEO analizi

24 Mart 2020, Salı 12:08

     


Arama motorlarında üst sıralarda yer almak istiyorsanız, SEO analizi hususunun ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Web sitenizi, sosyal medya hesaplarınızı ve içeriklerinizi ne kadar iyi analiz ederseniz, başarıya ulaşmanız da o kadar kolay olur. Hedef kitlenizi doğru belirleyebilir, içerik kalitesini geliştirebilirsiniz. Ancak tüm bunlar için yüksek ücretler ödemek zorunda da değilsiniz. Sizin için hazırladığımız ücretsiz SEO analizi araçları listesi ile hiçbir ücret ödemeden de analiz yapabilirsiniz.

Google Keyword Planner, Analytics, Search Console vb.

Google en iyi ücretsiz SEO analiz araçlarından bazılarını sahip.

Google Keyword Planner ile anahtar kelimeleri araştırıp bulabilirsiniz. Böylece trendleri kolayca belirleyebilirsiniz. Search Console ile teknik analiz yapabilir, sayfadaki sorunları ortaya çıkarıp düzeltebilirsiniz. Analytics ile web sitenizi kaç kişinin ziyaret ettiğini, ziyaretçi profilini ve nereden ulaştıklarını analiz edebilirsiniz. E-tablolar ile her türlü SEO verilerini toplayabilir, işleyebilir ve analiz edebilirsiniz.

Pagespeed Insights ile sitenizin ne kadar hızlı yüklendiğini kontrol edebilirsiniz. SEO konusunda yeniyseniz, başka araçlara bakmadan önce bu araçlarla başlayabilirsiniz. Benzer kategoride muadil olarak Bing Web Yönetim Araçları (Search Console’un eşdeğeri) ve Yandex Metricana (Analytics eşdeğeri) gibi başka araçların da olduğunu unutmayın.

Answer the Public Ücretsiz SEO Analizi

Genel olarak, Answer the Public aracı Google otomatik tamamlama sorgularını toplu olarak alır ve bunları çeşitli listelere böler. Bu, insanların Google'da sorduğu sorulara dair verilere ulaşmak için oldukça yararlıdır. Soovle, Keyword Shitter ve Keywordtool.io gibi araçlar da aynı şeyi sağlar.

Yeni bir site için temel anahtar kelime araştırmaları yapıyorsanız, Answer the Public, fazlasıyla etkili anahtar kelime sağlayacaktır. Ancak mevcut bir web sitesini bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız, daha güçlü bir araca ihtiyacınız olabilir.

Ahrefs'ten Ücretsiz Backlink Denetçisi

Ahrefs'ten Ücretsiz Backlink Denetçisi herhangi bir web sitesine veya web sayfasına en iyi 100 geri bağlantıyı ücretsiz olarak sağlar. Ayrıca, en çok bağlantı verilen beş sayfayı, en yaygın bağlantı metinlerini ve toplam geri bağlantı sayısı ve yönlendiren alanların tanıtımını yapar. Ayrıca tescilli Alan Adı Derecelendirmesi ve URL Derecelendirmesi puanlarımızı da görebilirsiniz.

Yoast SEO Eklentisi

WordPress ile mi çalıştırıyorsunuz? Yoast, belki de ihtiyacınız olan tek ücretsiz SEO analizi eklentisidir. Meta etiketleri ve içeriği optimize etmek, anında site haritaları oluşturmak ve çok daha fazlasını yapmak için Yoast SEO kullanabilirsiniz.

 







 
Son Eklenen Haberler