131019098
29 Mart 2024, Cuma

Basit Bir Özgeçmiş Nasıl Oluşturulur?

25 Mart 2022, Cuma 15:15

     


Özgeçmiş ya da diğer bir adıyla cv iş arama sürecinde ve işe başlamada oldukça etkili olan bir faktördür. Hazırlayacağınız öz verili ve ilgi çekici bir öz geçmiş ile işvereni etkileyerek işe alınma sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz. Sitemizde yer alan öz geçmiş oluşturma şablonları sayesinde basit ve ilgi çekici öz geçmişler hazırlayabilirsiniz. CV ya da diğer bir adı ile özgeçmiş hazırlama esnasında fazla detaylara girmeden kendiniz hakkında sade ve net bilgiler vermeniz oldukça önemlidir. Özgeçmişiniz sizin kendi reklamınızı yapacak bir araçtır. Özgeçmişinizde fazla gereksiz bilgiye yer vermeniz sizi öne çıkarmak aksine gereksiz detaylar yüzünden geri plana atılmanıza neden olur.

Basit Özgeçmiş

Bazı pozisyonlara başvuru yaparken detaylı bir özgeçmiş hazırlanması gerekmektedir. Ancak bazı kurumlardaki pozisyonlar için daha sade ve basit özgeçmişler hazırlamanız gerekmektedir. Bu konuda sitemizde yer alan basit özgeçmiş oluşturma araçlarını kullanabilirsiniz. Hazır özgeçmiş şablonları arasında size en uygunu seçip etkileyici bir öz geçmiş hazırlayabilirsiniz.

Öz geçmiş hazırlarken yazmış olduğunuz bilgilerin ilgili pozisyonla ilgili olması ve doğru ifadeleri içermesi oldukça önemlidir. Çünkü insan kaynakları sistemlerine düşen yüzlerce hatta binlerce özgeçmiş arasından eleme yapılırken önce gramer bazlı arama yapılmaktadır. Örnek vermek gerekirse bir hastanenin yoğun bakım ünitesi için hemşire alımı yapılacaksa gelen cvler incelenirken yoğun bakım kelimesi aranarak eleme yapılmaktadır.

Basit Özgeçmiş Nerelerde Kullanılır?

Bir eğitim kurumunda mezun olduktan sonra gerek işe atılma gerekse kariyer basamaklarını yükselme konusunda zorlu ve uzun bir yol bulunmaktadır. Gerek ilk iş başvurusu sırasında gerekse ilerleyen dönemlerdeki iş değişikliklerinde CV ya da özgeçmiş oldukça önemlidir. Birçok kurum ya da kuruluş işe alımlarını insan kaynakları bölümü aracılığı ile yapmaktadır. İşte bu tarz yerlerde detaylı ve uzun bir öz geçmiş yazılmalıdır. Ancak hazırlanan özgeçmişte direkt olarak pozisyona göre bilgilere yer verilmelidir.

Bazı işletme sahiplerini ya da yöneticileri ise işe alımları direkt kendileri görüşme yaparak yapmaktadır. İşte bu gibi durumlarda size ayrılan sürecin kısa olacağı için daha net bilgilerin yer aldığı basit özgeçmiş kullanılmalıdır. Her ne kadar basit bir özgeçmiş hazırlanacak olsa da burada yer verilmesi gereken bazı önemli bilgiler ve kurallar bulunmaktadır.

Basit Özgeçmiş Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özgeçmiş iş başvurusu yapan bireyin kendi reklamını yaptığı, kendisini tanıttığı bir belgedir. Bu sebeple öz veri ile ve dikkat çekecek şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu sebeple sizlere sunmuş olduğumuz özgeçmiş şablonları bu alanda etkisi kanıtlanmış örneklerden oluşmaktadır. Bir özgeçmişte mutlaka yer alması gereken özellikler bulunmaktadır.

Basit Özgeçmiş Nasıl Hazırlanmalıdır?

Özgeçmiş içerisinde yer alan kişisel bilgiler ile eğitim ve kurs bilgilerinin kronolojik sıra ile verilmesi gerekmektedir.

Özgeçmiş hazırlarken verilen bilgilerin yazımı esnasında kolay okunabilecek yazı tipleri seçilmelidir. Özellikle resmi yazışmalarda ve profesyonel şirketlerde kullanılan yazı tipi olması sebebiyle times new roman kullanılması daha uygun olacaktır.

Öncelikle cv hazırlarken ilk olarak kişisel bilgilere yer verilmelidir.

İkinci olarak eğitim bilgileri ve kurs belgelerinin kronolojik sıraya konulması gerekmektedir.

Üçüncü olarak daha önce çalışılan iş yerleri ve iş ünvanı olmalıdır.

Dördüncü olarak daha önce görev yaptığınız yerlerden referansların olması gerekmektedir.

Son olarak ise işi neden istediğinizi ve gelecek planlamalarınızı yazıp özgeçmişinizi bitirmeniz gerekmektedir.

Basit Özgeçmişin Önemi

Basit ya da kısa özgeçmiş normal özgeçmişin daha sade ve net bilgiler ile kısaltılarak hazırlanan şeklidir. Özgeçmiş iş başvuruları ile şirketlere doğrudan yapılan başvurularda kullanılmaktadır. Gelişmiş bir özgeçmişin aksine basit özgeçmiş daha net ve sade bilgiler ile kendinizi anlattığınız yerdir.

Normal özgeçmişe göre şahsen yapılacak başvuru ve eleme işlemlerinde basit özgeçmiş daha kolay tarandığı için tercih etmektedir. Basit ya da kısa özgeçmiş sayesinde bir pozisyon için yapılan başvuru da ayrıntılar arasında öne çıkmak çok daha kolay olmaktadır. Basit özgeçmiş genellikle direkt olarak yöneticiler ile yapılan işe alım ve eleme işlemlerinde faydalı olmaktadır.

Basit Özgeçmiş Oluşturma Şablonu

cvhazirlama.cool olarak sizlerin kariyer basamaklarını tırmanırken ihtiyaç duyacağınız her çeşit cv örneği sitemizde yer almaktadır. Online cv hazırlama şablonları sayesinde basit ancak etkileyici bir özgeçmiş hazırlayabilirsiniz. Onlarca farklı içerik içinden en beğendiğinizi kullanabilirsiniz. Özgeçmiş hazırlanması esnasında ihtiyaç duyacağınız her türlü detay sitemizde yer almaktadır.

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler