131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Sertleşme Sorununa Çare Olan Penil Protez Nedir?

26 Nisan 2022, Salı 10:56

     


Penis protezleri, sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin ereksiyona ulaşmalarına yardımcı olmak için penisin içine yerleştirilen cihazlardır. Diğer yöntemlerle ereksiyon olamayan erkekler için önerilen bir tedavi yöntemidir. Hasta diğer tüm tedavileri denemiş ancak yine de cinsel birleşme için yeterli ereksiyona kavuşamamışsa, penil protez düşünülmelidir. Penis sertleşme sorunu için en az önerilen tedavi seçeneği penil protez implantasyonu olmasına rağmen, erkeklerin çoğu ve eşleri sonuçlardan memnun kalmaktadır. Ayrıca son zamanlarda Ülkemizde yapılan ameliyatlar yabancılar tarafından da fazlasıyla tercih edilmektedir.

Penil protez implantasyonu hazırlığı

Penil protezi implantasyonunun en iyi tedavi seçeneği olup olmadığını belirlemek için ürolog tarafından ürolojik muayene de dahil olmak üzere tam bir fizik muayene yapılmaktadır. Hastada erektil disfonksiyonun varlığını doğrular ve başka bir şekilde tedavi edilememesi durumunda bu tedavi uygulanabilir.  Ek olarak, doktor penil protez ameliyatı sonrası komplikasyon olasılığını değerlendirir. Bazı penis protezleri diğerlerinden daha fazla el becerisi gerektirdiğinden, doktor hastanın cihazı kullanma becerisini de değerlendirecektir. Hasta sürecin neler gerektirdiğinin farkında olmalı ve ihtiyaçlarına en uygun penil implantını seçmelidir. Ayrıca yapılan bu işlemin nihai ve geri döndürülemez olduğunu anlamak çok önemlidir.

Penil protez implantasyonu

Penil protezi takılması sırasında idrar toplamak için mesaneye bir kateter yerleştirilir. Cerrah daha sonra alt karın bölgesinde veya penis başının altında bir kesi oluşturacaktır. Cerrah uygun implant boyutunu seçer ve implant silindirlerini penise yerleştirir. Tüm implantlar vücudunuza uyacak şekilde yapılır. İki parçalı şişirilmiş protez takılıyorsa, skrotuma bir pompa ve vana konur. Üç parçalı şişirilmiş protez için karın duvarı içerisine ekstra bir su deposu yerleştirilecektir. Türkiyede son zamanlarda özellikle Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu önderliğinde yapılan bu kaliteli ameliyatlar oldukça popüler hale gelmiştir.







 
Son Eklenen Haberler