22 Ekim 2024, Salı

En İyi Hematoloji Uzmanı

26 Eylül 2022, Pazartesi 16:50

     


Kan insan yaşamı için gereken temel sıvıdır ve kanda birçok hastalığı teşhis etmek mümkündür. Kanda oluşan bütün hastalıkların tanı ve tedavisiyle ilgilenen bilim dalı hematoloji olup kan hastalıkları temelde kanser olmayan ve kanser hastalıkları olarak ikiye ayrılır. Aynı zamanda iyi huylu ve kötü huylu olarak da sınıflandırılır.

Bilim dalı kan hastalıkları yanında dalak, kemik iliği gibi kan yapıcı organlarda meydana gelen hastalıklarla da ilgilenmektedir. Bir nevi dahiliyenin yan dalı gibidir. Kansızlık, kemik iliği yetersizliği, orak hücreli anemi, multiple myeloma, kanama ve pıhtılaşma bozuklukları, lenf nodüllerinde şişme, trombositopeni gibi rahatsızlıklar bu alana gider. Eğer herhangi bir kan hastalıkları şüphesi varsa mutlaka en iyi hematoloji uzmanı tarafından muayene edilmekte fayda vardır.

Alanında En İyi Hematoloji Uzmanı

Kan hastalıkları oldukça çeşitlidir. Bunlar arasında en yaygınları anemi, talasemi, lösemi olmaktadır. Her bir hastalığın belirtisi farklı olmakla birlikte genellikle fiziksel aktivitelerde çabuk yorulma, genel yorgunluk hali, sık enfeksiyona maruz kalma en sık olanlardır. Yine hafif travmalarda dahi kanama, kanamanın uzun sürmesi, dengelenemeyen ateş, koltuk altında, boyunda, kasıkta beze oluşumu, bacaklarda ani ağrılı ödem belirtilerdendir. Ancak en iyi hematoloji uzmanı tarafından teşhis edilmeden kesin sonuca varılamaz.

En İyi Hematoloji Uzmanı Profesör

En iyi hematoloji uzmanı tarafından tedavi edilmek kan hastalıklarının tespiti ve tedavisi konusunda avantaj sağlayacaktır ve Prof. Dr. Mustafa Çetiner yılların bilgi, birikim ve deneyimiyle ülkemizde ve dünyada bu alanın en iyilerindendir. Kan hastalıkları üzerine akademik çalışmalarına da devam eden doktor, hastalarına her yönüyle iyi bir tedavi sunmaktadır. Dilerseniz daha fazla bilgi ve randevu için https://www.mustafacetiner.com/ adresini ziyaret edebilir, iletişime geçebilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler