131019098
19 Mart 2024, Salı

İMPLANT TEDAVİSİ KORKULU RÜYANIZ OLMASIN!!

26 Ekim 2020, Pazartesi 16:39

     


Dental implant uygulamaları son yıllarda teknolojinin de gelişimiyle beraber dünya genelinde çok sık yapılan ve diş eksikliklerinde en güvenli ve en popüler tedavi seçeneği olarak hastalara sunulan uygulamalardır.  Diş implantları; travma, dişin çürümesi, çeşitli sebeplerle dişin kaybedilmesi sonucu tekli veya çoklu diş eksikliklerinde diş boşluklarına uyguladığımız titanyumdan yapılan yapay diş kökleridir.

İmplant  tedavilerinde kullanılan malzeme vücuda alerjik reaksiyon yapmayacak ve son derece biyouyumlu  olan  titanyumdan üretilmiştir. Bu sebeple yaptığımız implant tedavileri dokuya çene yapısına uyumu son derece iyi ve hızlı bir şekilde  iyileşme gösterebilmektedir. Teknolojinin gelişimi ile de beraber implantın  yüzey özellikleri çok daha iyi bir şekilde geliştirilerek çeneye çok daha kısa sürelerde kaynaşması sağlanmıştır.

İmplant tedavilerini yapmadan önce kişinin  kafasında çok fazla soru işaretleri olabilir. Çevresinden bu işin ehli olmayan insanlardan duydukları yanlış bilgiler kişilerin kafasını karıştırabilmekte ve implant tedavisi çok zor bir tedaviymiş gibi bir algı oluşabilir. Bu tedavi ile ilgili bilgileri yakınınız veya çevrenizden almak yerine bu işin uzmanı olan hekiminize danışıp muayene olup çok daha doğru bilgiler alabilirsiniz.

İmplant tedavileri kesinlikle korkacağınız tedaviler değildir. Çene kemiği iyi durumda olan hastalara çok kısa süreler içerisinde uygulanıp hasta ağrı sızı bile hissetmeden işlem yapılır. Kemik durumu çok iyi olmayan hastalarımıza da implant işlemi ile beraber kemiği güçlendirmek amaçlı kemik tozu kullanıp aynı seans işlemi tamamlayabilmekteyiz.  İmplant  tedavilerinde yandaki dişlere zarar vermeden sadece var olan dişsiz boşluğa implant uygulaması yapılarak üzerine de iyileşme tamamlandıktan sonra sabit veya hareketli protez uygulamaları yapılır.

Kemik gelişimi tamamlandıktan sonra ( genellikle 17- 18 yaşlarından sonra)  her yaş grubunda güvenle implant uygulaması yapabiliyoruz. Kişinin mevcut bir sistemik veya kronik rahatsızlığı  var ise bu hastalığına uygun önlemler alınarak yine implant uygulaması yapılabilir. Kesinlikle çevrenizden aldığınız yanlış bilgilere aldanmayın. İmplant uygulamaları uzun yıllardan beri güvenle yapılan uygulamalardır. Daha detaylı bilgi için Van merkezdeki Ovadent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimize  https://www.vandishekimi.com/ uğrayabilir ya da size en yakın diş hekiminize gidebilirsiniz... Sağlıklı ve mutlu gülüşler dileriz…

Estetik Diş Hekimi Rıdvan Töre

 







 
Son Eklenen Haberler