131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

Japonca Çeviri

27 Ocak 2022, Perşembe 18:26

     


En çok konuşulan dokuzuncu dil olarak bilinen Japonca ortalama 120 milyonun üzerinde kullanıcı sayısına sahiptir. Ülkedeki yerli halk ve göçmenler tarafından kullanılan dilin diğer ülke dilleri ile herhangi bir ilişkisi yoktur. Dilin yapısında Japonya doğasının yapısını ifade eden saygı ifadeleri öne çıkar. Kelimesel olarak tonlamalı bir vurgu sistemi vardır.

Hecelerin ve sözcüklerin sonunda n ünsüzü haricinde başka ünsüz harf olmaz. Yalnızca Japonya’da resmi dil olarak kullanılan Japoncada sayılar için rakamlar ve Çin Japon rakamları tercih edilir. Dildeki sözcüklerin türetilmesi için diğer dillerden örnek alınmıştır. Özellikle Çince en çok etkilenen dil olarak bilinir. Bu nedenle Japonca çeviri yapılırken her iki dile hakim olmak avantaj sağlayacaktır.

Çevirilerde kaynak dil ve hedef dile göre tercüman seçilmelidir. İlgili dilde eğitimi ve deneyimi bulunan tercümanlar tarafından yapılan çevirilerin kalitesi her zaman biraz daha yüksek olacaktır. Kullanıcı memnuniyetini sağlamak adına tercümenin tüm detaylarına dikkat edilmelidir.

Türkçe Japonca Çeviri

Özne, nesne ve fiil sıralamasını takip ederek oluşturulan Japonca cümleler Hin Avrupa dillerinden farklıdır. Dilde geçmiş zaman ve şimdiki zaman olmak üzere iki zaman yapısı vardır. Kelimelerin cinsiyetinin olmadığı Japoncada her kelimeye farklı bir cinsiyet eklenir ve bu sayede Türkçe Japonca çeviri daha kolay hale gelir.

Tüm tercümelerde çevirinin iki dil arasında birebir olmasına dikkat edilir. Bunun olabilmesi için tercümanın ilgili dil ile akalalı eğitiminin bulunması avantaj sağlar. Tercümelerde konu kısıtının olmaması sayesinde her alanda çeviri desteği almak mümkündür.

Çeviri yapılacak olan belge online olarak ya da doğrudan tercüme ofisine gönderilir ve belge profesyoneller tarafından incelenir. Konusu ve özellikleri belirlendikten sonra müşteriye teklif sunulur. Teklif onaylanırsa hızlıca çeviriye başlanır.

 







 
Son Eklenen Haberler