131019098
10 Mayıs 2024, Cuma

Youtube Kazanç Hesaplama İşlemleri Nasıl Yapılır?

27 Nisan 2024, Cumartesi 18:58

     


En çok kullanılan sosyal medya kanalları arasında bulunan Youtube uygulaması günümüzün vazgeçilmezleri arasına girdi. Bu alanda başarılı olanlar ilerleyen dönemlerde elde edebilecekleri potansiyel geliri hesaplamaya çalışmaktadır.

Potansiyel gelirlerin birebir şekilde hesaplanması her ne kadar mümkün olmasa da yaklaşık oranlar youtube kazanç hesaplama siteleri ile değerlendirilebilmektedir. Bilindiği gibi Youtube, içerik üreticilerine verdikleri çabanın karşılığı olarak ödeme yapmaktadır.

Verilen ödemenin miktarı pek çok değişkene bağlı olarak değişebilmektedir. Bu alanda https://www.kazanmaninyolu.com/youtube-kazanc-hesaplama/ üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Bizde bu makalemizde kısaca youtube kazanç hesaplama işlemlerinden bahsetmeye çalışacağız.

Youtube Üzerinden Kimler Gelir Kazanmaktadır?

İçerik üreticilerin yaş aralıkları incelendiğinde her yaş grubundan kişinin bu alanda çaba sarf ettiğini görebilmekteyiz. Eğlenceli konulardan başlayarak, bilimsel içeriğe kadar çok sayıda özgün ve kaliteli video bu uygulama içerisinde mevcuttur.

Platformun kuruluşu incelendiğinde ise 2005 yılında California’da temellerinin atıldığını bilmekteyiz. Zamanla adından sık söz ettirerek günümüzün vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarmış bu platform, video konusunda neredeyse tekel olma yoluna gitmektedir.

Youtube Para Kazanma – Kazanç Hesaplama İşlemleri

Youtube içerisinde yer alan videoların çok büyük kısmı bireysel kişiler tarafından uygulamaya upload edilmektedir. Böylece eklenen videolar diğer şahıslarla buluşturulmaktadır. Bu şekilde ilerleyen zincir ağı, yıllar geçtikçe çok geniş bir dünyanın ortaya çıkmasına vesile olmuştur.

Platform, kullanıcıların bazıları için profesyonel şekilde para kazanma mecrası haline gelmesi çok uzun zaman almadı. Paranın emek harcayanlara dönüş yapması içerik üretmek için adeta bir teşvik oldu.

Zincir öylesine büyüdü ki çocuk yaşlardaki bireyler bile uygulama ile kazanç arayışına girdiler. Hatta dünyaca bilinen bazı çocuk yaştaki içerik üreticilerinin yüz bin dolarları aylık olarak kazandığı bilinmekte.

Para kazanmanın önünün Youtube ile açık olması, kişilerin ne şekilde para kazanması gerektiğini araştırmaya itmesiyle birlikte ne tür içeriklerden ne kadar kazanabilenlerini de öğrenmeleri gerektiği gerçeğini ortaya çıkardı.

Üretken kişiler bir yerden sonra daha çok kazanmak istediklerinden doğru içeriklere yatırım yapmak istemektedirler. Dolayısıyla kendileri için para kazandırmayacak içerikler ile boşa zaman harcamak içerik üreticileri için mantıklı değildir.

Youtube aylık kazanç hesaplama siteleri ile tahmini şekilde hangi içeriklerin gelirleri aşağı yukarı ortaya çıkmaktadır. Böylece doğru hamleler yaparak rakiplerin bir adım önünde olunabilmektedir.

Youtube Shorts ile Para Kazanma – Youtube Shorts Para Kazanma Yöntemleri

Youtube platformunun diğer bölümlerinde olduğu gibi, shorts kısmında da kullanıcıların aynı metodu deneyerek kazanç elde edebilecekleri kesin bir yol bulunmamaktadır. Sadece izlenebilecek belli başlı ana hatlar bulunmaktadır. Kalan bölümler kişiye özel olarak takip edilmelidir.

Youtube shorts, uygulamanın diğer bölümlerine göre kısa ve dikey şekilde videolar içerir. İçerik üreticileri bu bölümde kısa videolar çekerek izleyicilerin dikkatini çekemeye çalışırlar.

Youtube shorts üzerinden kazanmaya çalışacaksanız hangi yolları takip ederek gelir elde edebileceğinizi bilmelisiniz. Aşağıda içerik üreticilerinin bu bölüm üzerinden kazanmaya çalışabilecekleri yerler açıklanmıştır.

1- Youtube Partner Programı

 Youtube partner programına katılmanın başlıca koşulları youtube kanalınızın olması ve partner programına başvurunuzun kabul edilmesidir. Partner programı kısaca YPP olarak adlandırılır. Uygulamanın bu bölümü içerik üreticilerine reklamlar üzerinden gelir kazanma şansı tanımaktadır.

İçerik üreticinin shorts ile elde edeceği kazanç bazı faktörlere bağlı olarak değişir. Bunlar arasında video izlenme sayısı, reklam tıklanma oranları ve reklam veren işletmelerin tıklama başına belirlediği ücret ön plana çıkmaktadır.

2- Ürün satışları ile gelir elde edin

Blog sitelerinde olduğu gibi sosyal medyanın Short içeriğinde de ürün tanıtımı ile kazanmak mümkündür. İster kendi ürünlerinizi isterseniz anlaşma yaptığınız işletmelerin ürünlerini satışa tanıtarak kazanmaya çalışabilirsiniz.

3- Markalar Ortaklık Kurarak Kazanın

YouTube Short bölümünde yapılacak olan ürün tanıtımlarının başarı oranına göre farklı işletmeler ile iş birliği anlaşmaları yapabilirsiniz. Bu sayede kendinize ait olmasa bile işletmelerin sizden istediklerini gerçekleştirerek kazanç elde edebilmeniz mümkündür.

4- Fonlar ve abonelikler ile kazanç elde edin 

Yaptığınız paylaşımların kullanıcılar tarafından etkileşim alması halinde, sayfanız bir süre sonra popüler olacaktır. Yeni paylaşımlar görmek isteyen kullanıcılar sizi teşvik etmek amacıyla fonlar ve destekler ile çalışmalarınıza destekte bulunabilir. Gerçekleşen bu destekler fon ve abonelik sistemi içerisinde yer alır.

5- Lisanslama yöntemi

İçeriklerinizin özgün ve kaliteli olması durumunda başkaları tarafından aynı şekilde kullanılmaması için lisanslama yöntemini tercih edebilirsiniz. Lisanslama ile içerikleriniz yalnızca size ait olacaktır. Paylaşım yapmak isteyen kullanıcıların, bu isteklerini yerine getirebilmesi için size talep ettiğiniz ücreti ödemeleri gerekir.

Ancak belirttiğimiz gibi bu şekilde kazanç elde edebilmenin yolu kaliteli içerik üretmek ve ürettiğiniz içeriği lisanslamaktan geçer.

YouTube platformunu kullanarak izlenme başına 2024 yılında ne kadar kazanabilirim?

Yazımızın bu bölümüne kadar sosyal medyanın sık kullanılan uygulaması ile farklı yollardan kazanç elde edilebileceğinden bahsettik. Bu noktada detaylandırmamız gereken ince bir ayrıntı bulunmaktadır.

Bazı kullanıcılar YouTube ile doğrudan para kazanabileceğini düşünmektedir. Bu amaçlarını gerçekleştirebilmek için başkalarının içeriklerine veya kendilerince oluşturulan özensizce hazırlanmış videolar paylaşırlar. Ancak gerçekleştirilen bu işlemler kısa sürede başarısızlıkla sonuçlanır.

Bilinmesi gereken başarılı olabilmenin yolu Özgün olmak, özenle içerik hazırlamak ve içeriklerin kaliteli şekilde oluşturulmasından geçmektedir. Bunun yanında tüm bu işlemleri doğru şekilde yapsanız bile sabırla kullanıcıların size ulaşmasını beklemelisiniz.

Diğer yandan YouTube Anlaşılacağı üzere emek ve zaman harcamadan para kazandırmamaktadır. Yanlış anlaşılan bir diğer konuda budur. Içerik üreticilerinin bazıları YouTube uygulamasının para dağıttığını düşünmektedir.

Doğru olan ise verilen paranın kaynağının doğrudan youtube olmadığıdır. Platform, diğer içerik üreticileri, reklam veren firmalar ve kullanıcılar tarafından kazandığı paranın bir bölümünü paylaşmaktadır. 

Kazandığı gelirin bir bölümünü bu şekilde paylaşan YouTube, içerik üreticilerinin kafasında yapılan paylaşımlardan ne kadar gelir elde edilebileceği sorusunun ortaya çıkmasına neden olmuştur. Şimdi bu soruya cevap aramaya çalışalım.

Yazımızın başında da belirtmiş olduğumuz gibi YouTube kazanç hesaplama siteleri ile birlikte YouTube kazanç hesaplama programları bu konuda içerik üreten kişilere Ortalama bir tahmin sunarak yardımcı olmaya çalışmaktadır.

Bu tür sitelerde ilgili yerleri doldurarak tahmini bir gelir hesaplama yapılmaya çalışılır. Ancak bir üreticinin para kazanmaya başlayabilmesi için uygulamanın belirlemiş olduğu bazı kıstasları yerine getirmesi gerekir.

 Belirtilen şartlar arasında en çok öne çıkan 1000 abone sayısı ve 4000 saatlik izlenme süresiydi. Geçtiğimiz dönemlerde platform bu sayılarda yeni bir güncelleme gerçekleştirdi. Yapılan yenilik ile beraber İngiltere, Amerika, Güney Kore, Kanada ve Tayvan gibi ülkelerde söz konusu bin abone ve 4000 saatlik izlenme süresi aşağıdaki gibi güncellenmiştir.

  • Daha önce 1000 abone olarak belirtilen sayı bu güncelleme ile 500'e düşürülmüştür,
  • Kullanıcının son 3 ay içerisinde en az 3 adet video paylaşması gerekmektedir,
  • Bu şartların yanında bir yıl boyunca paylaşılan videoların 3000 saatlik izlenme süresine ulaşması ya da son 3 ay içerisinde 3 milyon short kısa video görüntülenme alması gerekmektedir.

 







 
Son Eklenen Haberler