131019098
29 Mart 2024, Cuma

Boşanma Davası Açma

27 Mayıs 2022, Cuma 11:31

     


Birçok kişi günümüzde yapmış olduğu evlilikleri belli belirsiz nedenlerden dolayı sonlandırmaktadır. Bu bağlamda da iki kişinin evliliğinin sonlanabilmesi için boşanma davası açılmaktadır. Özellikle de İstanbul ve genelinde boşanma davası açılması fazlasıyla rast gelinen durumlardan biri olmaya başlamıştır. Anlaşmalı boşanma davaları sorunsuz ve kısa bir zaman diliminde gerçekleşirken, farklı nedenlerle açılan boşanma davaları önem arz etmektedir.

İlişkide yaşanan fiziksel veya psikolojik şiddet kapsamında boşanma davası açılması talebi oldukça olağandır. Bu esnada bir boşanma avukatı bularak haklarınızı savunmanız da önemlidir. Bu sayede dava sürecini en iyi şekilde atlatabilir ve boşanma avukatı ile tüm işlemlerinizi sorunsuz şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Boşanma Avukatı Neler Yapar?

Boşanma avukatı günümüzde en çok ihtiyaç duyulan avukatlık alanlarından birini oluşturmaktadır. Gelişen dünya düzeninde insanlar eskisinden çok daha fazla boşanma sürecine geçiş yapmaktadır. Böylece sağlıksız ilişkiler de en kısa sürede sonlandırılmış olmaktadır. Bu süreçte ihtiyaç duyulan boşanma avukatının neler yaptığı merak edilmektedir. Aynı zamanda İstanbul boşanma avukatı kapsamında hizmet veren avukatlar da ilgi görmektedir.

Bir boşanma avukatı, boşanma davası açıldıktan sonra kişinin bilgilerini ve dava için gerekli evraklarının toplanmasını sağlar. Daha sonrasında ise ilgili kurumlara teslim edilmesi ve sürecin hızlandırılması için gerekli işlemleri gerçekleştirir. Tüm bunlarla birlikte dava esnasında sizi en iyi şekilde savunarak görevini yerine getirmektedir. Belirttiğimiz hizmet içeriklerinin hepsini iyi bir boşanma avukatında rahatlıkla görebilirsiniz.

Boşanma Avukatına Başvurmanız Gereken Durumlar

Her boşanma davası için boşanma avukatı talep etmenize gerek yoktur. Özellikle de anlaşmalı bir boşanma sürecine girdiyseniz, avukat prosedürden daha fazlası olmayacaktır. Bu bağlamda da direkt olarak avukata başvurmanız gereken durumlarda avukatla anlaşmanızı öneririz. İstanbul’da en iyi boşanma avukatı olarak da sizlere birçok farklı isim sayabilmeniz mümkündür.

Nafaka almak, çocuk velayeti konusunda işlem gerçekleştirmek için boşanma avukatı büyük bir gerekliliktir. Boşanma sürecinde kilit noktalar olan bu süreçlerde mutlaka bir boşanma avukatınız olmalıdır. Böylece dava sürecinde kendinizi istediğiniz kadar savunabilir ve kendi haklarınızı bilerek davada yer alabilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler