131019098
28 Mart 2024, Perşembe

İstanbul'a En Yakın Tatil Köyü Avşa Adası'nda Otel Fiyatları Belli Oldu!

27 Mayıs 2022, Cuma 12:06

     


İstanbul'a İDO deniz otobüsleri ile 3 saat yakınlıktaki Avşa Adası'nda otel fiyatları belli oldu. Marmara denizinde takımadalar şeklinde bulunan adalardan bir tanesi olan Avşa Adası Marmara bölgesinin turizm cenneti ve Marmara denizinin incisi konumundadır.

Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı gözde tatil beldesi yaz aylarında yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. 3000 nüfusu bulunan tatil adası yazları yüz bin kişiyi geçiyor.

İstanbul, Tekirdağ, Bursa'ya 3 Saat Kadar Yakın1

İstanbul, Tekirdağ, Bursa gibi kalabalık şehirlere yakınlığı ile tatilciler için hızlı ulaşım imkanı sağlayan tatil beldesi unutulmaz tatili, eğlenceyi ve coşkuyu doyasıya vaat ediyor. Bunlarla birlikte tüm tatil beldelerinden de uygun fiyatlı oluşu konaklama imkânlarının fazlalığı, tertemiz denizi, dünyaca ünlü koyları ile sizleri tatile çağırıyor. Avşa merkezde yüzlerce konaklama tesisi bulunup misafirperver, güler yüzlü hizmet sunan ada halkı ve kiracıları tarafından işletilen Pansiyon, Apart otel, Avşa Adası günlük kiralık daire ve yarım pansiyon oteller bulunmaktadır. 2022 yaz ayı için konaklama fiyatları kişi başı 100 TL ve 500 TL arasında olup tarihlere göre değişiklik göstermektedir.

Muhafazakâr ve eğlence dolu tatil arayanlarında istediklerini bu adada bulabilecek olması farkı kesimleri bir arada ağırlaması adayı özel kılan bir diğer artı. Avşa merkezi eğlenceyi ve coşkulu gece hayatı ile tatilcilerine hitap ederken, Yiğitler Köyü Muhafazakâr aileleri ağırlamaktadır.

Yiğitler köyü adanın doğu kısmında bulunup, huzuru ve dinginliği arayanlar için idealdir. Köyde konaklama seçenekleri de oldukça fazladır. Pansiyon, Apart otel, günlük kiralık daire ve yarım pansiyon oteller bulunmaktadır. Koylara yakınlığı ve hatta ünlü Altın kum plajına yürüme mesafesindedir. Kadınlar plajına 2 dk sürüş mesafesindedir. Yiğitler Köyüne Ulaşım Avşa merkezden Minibüslerle, özel aracınızla veyahut taksi ile de sağlanmaktadır. Minibüs ücretleri bu yaz için kişi başı 7,5 TL dir. Taksiler için kısa mesafe ücreti ve indi bindi ücreti 27 TL dir.

Avşa Adası'nda merkezi, bazı dönemler hariç yiğitler, altın kum, karadut, Çınar koyu, mavi koy denize girilen en güzide koylardandır. Denizinin berraklığı, temizliği ile misafirlerini mest eden ada engelli dostu konaklama tesisleri, düz oluşu ve denizinin engeliler için şifalı olduğuna inanılmaktadır. İnanılışa göre Manastır bölgesinde bulunan şifalı kuyu zamanla kapansa da o bölgede denize girmek engeliler için şifalı olduğuna inanılır. Lunapark mevkiinde ki engelli iskelesinde denize girilebilmektedirler.

 







 
Son Eklenen Haberler