131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

Endüstriyel Fırın Modelleri Hangileridir?

27 Temmuz 2022, Çarşamba 11:53

     


Endüstriyel fırın, kısa zaman içinde büyük miktarda gıda pişirmek için kullanılan mutfak araçlarına verilen addır. Endüstriyel fırınlar genellikle restoran, otel ve kafe gibi büyük sayılarda yiyecek üretilen mekanlarda kullanılır. Gıda işletmeleri ev tipi fırın yerine endüstriyel mutfak fırını tercih eder. Bunun en önemli sebebi dayanıklılığı ve kullanılabilir olmasıdır. Endüstriyel fırın ölçüleri aynı anda fazla sayıda ve farklı iyecekleri pişirebileceği için ev tipi fırınlardan farklıdır.

Endüstriyel pizza fırını gibi pişirdiği gıdayla özdeşleşen özel amaçlı endüstriyel fırınlar vardır. Bunlar genel olarak kullanım amacına ve yararlandığı enerji kaynağına göre gruplara ayrılır. Cafe Mutfak ürünleri içinden ihtiyacınız olan endüstriyel fırın seçenlerine ulaşabilirsiniz.

Endüstriyel Fırın Çeşitleri Nelerdir?

Radyan fırın olarak adlandırılan standart fırınlar, en basit endüstriyel pişirici çeşitlerinden biridir. Bir ya da iki tarafında ısı kaynağı yer alan radyan fırınlar hemen hemen her yemeği pişirebilir. Ancak, radyan ısının eşit dağılmama özelliği vardır. Bu nedenle standart fırınlar, yiyecekleri yavaş pişirebilir. Yiyecekler eşit derece pişmeyebilir. Standart fırınlar diğerlerine göre daha az hareketli parçalar barındırır. Dolayısı ile onarım ve bakımı daha kolaydır.

Endüstriyel poğaça fırını olarak da bilinen konveksiyonel fırınlar çok yönlülüğü sebebi ile ticari mutfaklarda çok fazla tercih edilir. Standart fırına göre daha düşük bir sıcaklık uygular. Daha hızlı ve eşit pişirir. Konveksiyonel fırınlar yiyeceklerin altları yakmaz. Yiyeceklerin üstlerini eşit olarak kızartacak fanlara sahiptir. Bazı özel amaçlı endüstriyel fırın modellerinin fan ayarı ihtiyaçlara göre ayarlanabilir. Konveksiyonel fırınlar diğer modellere göre daha yüksek fiyatlıdır.

Endüstriyel fırın çeşitleri içinde yer alan konveyörlü fırınlarda yiyecekler bir banda yerleştirilir. Belli hızda ilerleyen banttaki yiyecekler, sıcak hava ile çabuk ve eşit pişer. Genellikle hızlı ve yoğun bir şekilde pişirme işlemi yapan fast food restoranlarında tercih edilen konveyörlü fırınlar ile lezzetli yiyecekler hazırlanır. Konveyörlü fırınlar endüstriyel pizza fırını, börek fırını ve lahmacun fırını olarak da kullanılır. Hamuru kurutmaz ve üst malzemeleri de yakmadan pişirir. Yumuşak pişiren konveyörlü fırınların sabit açıklığı, yerleştirilebilir gıda yüksekliğini sınırlı hale getirir. İstifleme özelliği ile üretim miktarı artarken alan işgali de azalır. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan endüstriyel börek fırını fiyatları, ürünün marka ve modeline göre farklılıklar gösterir.

Su buharıyla pişiren buharlı fırınlar gıdaların doğal halinin korunmasına yardımcı olur. Buharlı fırınlarda diğer fırınlarda olduğu gibi gevrek ürünler pişirilmez. Büyük ölçekli pişirebilen endüstriyel buharlı fırın modelleri bir su haznesine direkt olarak bağlanması gerekir.

Çok Fonksiyonlu Endüstriyel Fırınların Özellikleri Nelerdir?

Kombi fırınlar temelde konveksiyonel ve buharlı fırının birleşimi şeklinde çalışır. Kombi fırının en önemli özelliği iki farklı fırının özelliklerini tek üründe birleştirmesidir. Yiyecekler hızlı ve eşit şekilde pişer. Çok amaçlı kullanıma sahip olduğu için hemen hemen her türlü gıda pişirilebilir. Küçük mutfağa sahip olan işletmeler öncelikli olarak kombi fırınları tercih eder. Kombi fırınlar, otomatik şekilde programlanabilir. Otomatik endüstriyel fırınlarda dokunmatik ekran ve wi-fi bağlantısı bulunur.

Sizin için en uygun endüstriyel fırın fiyatları ve özellikleri ile ilgili detaylı bilgi edinmek için Cafe Mutfak’taki endüstriyel fırınları incelemeyi ihmal etmeyin.







 
Son Eklenen Haberler