131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

Fotoğraf Reflektör Ne İşe Yarar?

27 Temmuz 2022, Çarşamba 11:57

     


Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu kullanılan araçlarda ihtiyaç olabilecek birçok ekipman vardır. Bu ekipmanların birçoğu ise olmazsa olmazlar arasında yer alır. Reflektör de bu ekipmanlardan biridir. Fotoğraf çekimlerinde kullanılan reflektörün ne işe yaradığı merak edilir. Reflektör fotoğraf çalışmalarında ışığın yönetimini sağlayan önemli bir teknolojidir. Işığı istediğimiz yöne yansıtmanızı sağlar.

Farklı renklere göre sert ışığı absorbe edebilen çeşitli modellere sahiptir. Fotografium ürün yelpazesi içinde bulabileceğiniz reflektörler aradığınız özelliklere uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Fotoğraf reflektör fiyatları içinden bütçenize en uygun olanları belirlemek için acele edin!

Fotoğraf Reflektörü Kaç Çeşittir?

Fotoğraf çalışmalarında tercih edilen 5 çeşit reflektör vardır. Her biri kendi içinde çeşitli özelliklere sahiptir. Bu çeşitlere bir göz gezdirelim.

  • Altın Reflektör: Güneşin rengi ile aynı renktir Bu özelliği genellikle dış ortamlarda tercih edilmesini sağlar. Stüdyo çalışmalarında tercih edilmemesinin en önemli nedeni ise beyaz ışığı modelin ya da objenin üzerine sarı olarak yansıtmasından kaynaklanır.
  • Gümüş Reflektör: En çok tercih edilen reflektör çeşitlerinden olan gümüş reflektör, kayıpsız bir çalışma sunar. Yansıyan ışığın büyük kısmını kayıp olmadan yansıtabilir. Vuran ışığın renginde ise hiçbir değişiklik yaratmaz.
  • Beyaz Reflektör: Genellikle ürün ve portre çekimlerinin aranan ekipmanıdır. Bunun en önemli sebebi ise yansıttığı ışığın gümüş reflektör kadar olmayışıdır. Aynı zamanda ürüne yakın tutulması gerekir.
  • Siyah Reflektör: Bu reflektör, diğerlerinden farklı olarak yansıyan ışığın gücünü belirgin oranda azaltarak yansıtma yapar. Parlak nesneleri çekmek istediğinizde oldukça yararlı bir kullanım sağlar.
  • Yarı geçirgen yansıtıcı: Güneş ışığının en sert olduğu durumlarda yapılan çekimlerde tercih edilir. Bu çekimler sırasında ışığın şiddetini azaltmak için kullanılır.

Fotografium ürünleri içinde ihtiyacınız olan tüm çalışmalara uygun reflektör modelleri bulabilirsiniz. Oldukça fazla tercih edilen modellerden biri de 5 in 1 refleflektör modelleri olarak karşımıza çıkıyor.

Bu model beyaz, dolgu ışığı için yararlıdır. Ötr bir yumuşak yansıma sağlama özelliği ile dikkat çeker. Gümüş beyaza benzer özellikte bir nötr renk dengesi sunar. Altın ten rengini geliştirmek üzere ya da serin bir sahneyi dengelemek üzere tercih edilir. Siyah, istenmeyen yansımaların engellenmesini sağlar. Yarı saydam difüzör ışık gücünü bir durak azaltır. Daha geniş ve daha yumuşak bir ışık kaynağı elde etmenizde rolü büyüktür.

Portre Çekimlerinde Reflektör Kullanımının Özellikleri Nelerdir?

Reflektör profesyonel çekimlerin önemli bir parçasıdır. Dış mekan ve iç mekan çekimlerinde farklı reflektör özellikleri tercih edilir. Portre çekimi de ayrı bir profesyonellik ve ışık kullanımı gerektirir. Portre çalışmalarında genellikle ” Beyaz Reflektör ” tercih edilir. Gözaltı torbalarının en aza indirmeden oldukça etkilidir. Kullanım sırasında modelin yüzüne yansıtacak şekilde tutulmalıdır. Reflektör tutucu yardımı ile çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Fotografium ürünleri içinde ihtiyacınıza uygun birçok seçenek bulmanız mümkün. İl yapmanız gereken ihtiyaçlarınızı doğru belirlemektir. Sonraki adımda ise belirlediğiniz ürünler arasında fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Reflektör ve reflektör tutucu fiyatları hakkında bilgi almak için hiç zaman kaybetmeden Fotografium ürünlerini inceleyin.

 

 

 

.







 
Son Eklenen Haberler