131019098
23 Nisan 2024, Salı

CV Word Şablonları ve Önemi

29 Mart 2022, Salı 16:11

     


Teknolojinin gittikçe artan bir hızda geliştiği ve dijitalleşmenin günlük hayatımıza olan etkileri; günümüzde pek çok iş yerinin online olarak yayınladığı iş ilanlarında, elektronik bir özgeçmiş istemesine sebep olmaktadır.

Elektronik özgeçmiş nedir? Bir işe başvururken; belge veya pdf formatında çevrimiçi olarak ve de e-posta yoluyla gönderilebileceğiniz, istediğiniz takdirde de bir iş görüşmesine giderken götürmek için yazıcıdan fiziksel bir kopyasını yazdırabileceğiniz özgeçmiş türüne ''elektronik özgeçmiş'' denir. 

''CV Word Şablon'' isimli bu yazımızda, sizlere hem  word şablon formatında cv hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini hem de üç adımda bu formatta cv hazırlanacağından bahsedeceğiz.

CV Word Şablon Formatında CV Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Elektronik özgeçmişler ile normal özgeçmişlerin hazırlanışları arasında sanıldığı kadar pek de bir fark yok. Elektronik özgeçmişleri; tıpkı normal özgeçmişlerde olduğu gibi bir başarı listesinden ziyade, işverenlerin ilgisini çekmek için sizin reklamınızı yapan bir araç olarak görün.

Elektronik özgeçmişlerde; normal bir cv'de de olduğu gibi, kişisel bilgiler, iletişim bilgileri, eğitim bilgileri, geçmiş iş tecrübeleri ve  referanslar gibi konular hakkında kısa ve öz bir şekilde bahsedilmesi gerekmektedir. İmla kurallarına uyulmalı ve hem gereksiz bilgilerden hem de abartılardan mutlaka kaçınılmalı. Başvurmayı düşündüğünüz iş ve o sektördeki deneyimlerinizden bahsetmeyi de sakın unutmayın.

Ne de olsa kendinizi düzgün bir şekilde tanıtmanız ve potansiyel işvereninizin dikkatini çekmek için doğru hazırlanmış bir CV sunmanız şart.

CV Word Şablon formatında bir cv hazırlarken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsettiğimize göre, gelin ve son olarak bu formatta nasıl basit bir şekilde cv hazırlandığını öğrenelim.

Üç Adımda Word Şablon Formatında CV Hazırlamak

CV Word Şablon formatında cv hazırlarken dikkat etmeniz gerekenleri öğrendiğinize göre , artık sadece üç adımda bu formatta nasıl cv hazırlayabileceğinize gelelim.

Yapacağınız ilk şey, CV oluşturucu özgeçmiş şablonları koleksiyonuna göz atmak ve amacınıza en çok hitap edeceğini düşündüğünüz MS Word Profesyonel Özgeçmiş Şablonunu satın alın. Bundan sonra yapmanız gereken şey ise, satın alma işlemini tamamladıktan sonra e-mailinize gönderilen indirme bağlantısına tıklamak ve bilgisayarınıza inen sıkıştırılmış arşivi paketinden çıkarmaktır. Böylece adım 1'i tamamladınız.
İkinci adımda ilk yapmanız gereken şey ise, satın almış olduğunuz cv örneğinin Microsoft Word'de açmaktadır. Bunu yapabilmek için,farenizin okunu Microsoft Word ekranının sol üst köşesine getirin ve buradan 'Dosya'yı tıklayın. Ardından, 'Dosya' menüsü açılınca da burada 'Yeni'yi tıklayın. Görüntülenen bir dizi örnek Word şablonu göreceksiniz. Bunlarla işiniz olmayacağı için görmezden gelin ve bunun yerine sağ üstteki 'Belge Yükle' kısayolunu tıklayın. Bundan sonra, bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyayı seçin ve bu sayede de daha önceden satın almış olduğunuz CV Word Şablonu'nu hemen önünüzde göreceksiniz.

Üçüncü ve son adım ise ; şablondaki örnek metinleri silerek, bunun yerine sizin bilgileriniz ile doldurmak ve böylece cv'nizi tamamlamaktan ibarettir.







 
Son Eklenen Haberler