26 Ekim 2024, Cumartesi

Erkeklerde Sertleşmemenin Nedenleri Ve Tedavileri Nelerdir?

29 Mart 2023, Çarşamba 17:04

     


Erkeklerde görülen sertleşme problemin birbirinden farklı nedenleri vardır. Bu nedenler genetik ya da organik olabildiği gibi bazı dış etkenlerden ya da psikolojik de olabilir.

Erkeklerde görülen sertleşme problemin birbirinden farklı nedenleri vardır. Bu nedenler genetik ya da organik olabildiği gibi bazı dış etkenlerden ya da psikolojik de olabilir. 

Erkeklerde Serleşmemenin Nedenleri Nelerdir?

Birçok duruma bağlı olarak sertleşmeme probleminin ortaya çıkması mümkündür. Genel olarak erkeklerde sertleşmemenin nedenleri diyabet ve kalp damar hastalıkları olarak karşımıza çıkar. Ayrıca hipertansiyon yani diğer adı ile kan basıncı yüksekliği de sertleşme problemine sebebiyet verebilir.

Aşırı alkol tüketimi, obezite, tütün ürünlerinin fazla kullanılması ve yaşam tarzı değişiklikleri de erkeklerde sertleşmemenin nedenleri arasında kabul edilir. Organik sebeplerin dışında endişe yani anksiyete, uyku bozuklukları, depresyon ve ilişki problemleri de erkeklerde sertleşmemenin nedenlerindendir. Dünya genelinde en çok karşılaşılan sertleşme sorunları hormonal sebepler, psikolojik sebepler, damar sistemi ile ilgili problemler ve bölgesel faktörlerdir. 

Nasıl Tedavi Edilir?

Erkeklerdeki sertleşme probleminin iki şekilde tedavi edilmesi mümkündür. Bu tedavilerden ilki cerrahi olmayan tedaviler, ikincisi ise cerrahi tedavilerdir. Cerrahi olmayan tedaviler içerisinde penil enjeksiyonlar, psikolojik danışmanlık, vakum cihazları ve oral ereksiyon hapları vardır.

Cerrahi tedaviler kapsamında ise penil re vaskülarizasyon ile penil protezler yer almaktadır. Herhangi bir tedavi yöntemine ya da yoluna karar vermeden önce mutlaka doktor ile görüşmek gerekir. Doktorlar tarafından uygun olan tedavi yöntemleri hastalara önerilir ve detaylı bir şekilde bilgi verilir. 

Erkeklerde Sertleşme Sorunu Yaygın mı?

Sertleşme sorununun tanımı kişiden kişiye değişebilir. Toplumsal olarak çekinmeden dolayı hastalar genellikle sorunları iletirken çekinirler ve bu da doğru teşhisi zorlaştırır. Genellikle erkeklerdeki ereksiyon sorununun sertleşme sorunu olarak kabul edilebilmesi için ne kadar süredir devam ettiğinin bilinmesi önemlidir.

Her ne kadar evrensel olarak kabul edilen bir süre ya da kriter olmasa da 3 aydan daha uzun süredir devam ediyor olması beklenir. 3 aydan daha uzun süren ereksiyon problemlerinde hastaları sertleşme sorunu tanısının koyulması mümkündür. Bilimsel araştırmalara göre 40 yaşın üzerindeki erkeklerin % 52'sinde, Türkiye'de ise 40 yaşın üzerindeki erkeklerin ortalama % 342'ünde sertleşme problemi ile karşılaşılmaktadır.

Dünya genelinde ise ortalama 100 milyon erkekte sertleşme probleminin olduğu tahmin edilir. Çoğu erkek hayatının herhangi bir döneminde bu sorun ile karşılaşır fakat genelde bu durum geçicidir ve tedaviye ihtiyaç duyulmaz. 

Sertleşme Sorunu Hangi Sağlık Problemleri İle İlişkilidir?

Sertleşme bozukluğunun en yaygın nedeni penise gelen kan akışındaki bozukluktur. Damar sertleşmesi, yüksek tansiyon ya da diyabet gibi hastalıklar da kan akışını kötü etkilediğinden sertleşme sorununa neden olabilir. Halk arasında şeker olarak da bilinen diyabet hastalığı da sinir sistemini olumsuz etkilediğinden diyabet hastalarının %50'sinde sertleşmeme sorunu olur.

Benzer bir şekilde mesane, kolon kanseri ya da prostat durumlarında da sertleşme problemi ortaya çıkar. Penisin içinde sert plak oluşmasına neden olan ve penisin normalin dışında kıvrılmasına sebep olan peyroni hastalığı da sertleşmeye neden olabilir. 

Sertleşme Sorunu Mutluluk Çubuğu İle Giderilir mi?

Erkeklerde sertleşme sorununun mutluluk çubuğu ile ortadan kaldırılması mümkündür. Tüm penil protez ameliyatlarının ortalama olarak % 92'sinde başarılı olunmaktadır. Uzun süreli ve aynı zamanda tatmin edici bir cinsel ilişki için mutluluk çubuğu taktırmak gayet uygun bir çözüm olur.

Yapılan araştırmalara göre penil protez taktıran hastaların ve eşlerinin memnuniyetleri oldukça yüksektir ve hastalar sonuçtan oldukça memnundur. Tedavi uygulanan erkek hastalara sorulduğunda aynı problem olması halinde yine aynı tedaviyi tercih edecekleri tespit edilmiştir. Penil protezlerinin önemli bir kısmının sosyal güvenlik kurumu tarafından kapsandığını ve fiyatlarda etkili olduğu da bilmek tedavide önemlidir. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.







 
Son Eklenen Haberler