131019098
16 Nisan 2024, Salı

NEFES KESEN SAHİLLERİYLE ÜNLÜ TÜRKİYE'NİN İLK SAKİN ŞEHRİ "SEFERİHİSAR"

29 Nisan 2020, Çarşamba 17:51

     


İzmir’in turistik ilçeleri arasında bulunan Seferihisar, Ege denizine kıyısı ve yeşil alanları sayesinde fazlasıyla ilgi çekiyor. Şirin evleri, cıvıl cıvıl sokakları, kıyısında bulunan kayıkları ile kartpostal manzarasını aratmayan Seferihisar’ı tatil yapmak için gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Size huzuru vaat eden Seferihisar, Cittaslow yani Sakin Şehir Ağı’na katılan ilk Türk yerleşim alanı olarak tanınıyor.

Bu sakin bölgede bulunmanın huzuru bile insana fazlasıyla yetiyor. Tatiliniz boyunca konaklayabileceğiniz sayısız seçenekler arasından ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayacak olan otelleri tercih edebilirsiniz. Seferihisar Otelleri bölgenin mimarisine uygun yapısı ve renkleri ile size bambaşka bir konaklama seçeneği sunuyor. Bu oteller genellikle bölgenin plajına yakın olarak konumlanıyor. Böylece istediğiniz an plaja ulaşabilirsiniz. Mavi bayraklı plajı sayesinde tertemiz kumlarda güneşlenerek güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Ege’nin berrak ve soğuk denizinde dilediğiniz kadar yüzerek mevsim sıcaklığından kurtulabilirsiniz. Deniz keyfine ara verdiğiniz zaman bölgede bulunan yapıları ziyaret edebilirsiniz. Bölgenin tarihi yapısını anlamak için öncelikle Teos Antik Kenti’ne gitmeniz gerekiyor. Antik kentin güzelliği karşısında kendinize hakim olamayabilirsiniz. Film setlerini aratmayan sokaklardan geçerek ulaşacağınız Sığacık kalesi de sizi bekliyor. Eğer Eylül ve Kasım aylarında yolunuz sakin şehir Seferihisar’a düşerse mandalina festivaline katılmayı unutmayınız. Sokak şenliklerinde eğlenerek düzenlenen konserlere katılabilirsiniz. Ayrıca bölgede kurulan pazarlara uğrayarak organik ürünler de alabilirsiniz.

Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com’dan daha geniş bilgilere sahip olabilirsiniz.

 

 







 
Son Eklenen Haberler