131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

2020 Gelinlerine Özel İpuçları

29 Mayıs 2020, Cuma 17:23

     


Aramızda 2020’de evlenmeyi planlayanlar var mı? Covid-19 yani koronavirüs birçok programı etkilemiş olsa da moralinizi bozmayın ve her şeyin yeniden normale döneceği günleri sabırla beklerken düğününüz için planlamalarınızı yapmaya devam edin!

Aklınızda gelinliğiniz, düğün organizasyonunuz, gelin saç ve makyajınız ile ilgili cevaplanmayı bekleyen sorular varsa doğru yerdesiniz. Gelinlik seçerken nelere dikkat etmelisiniz, düğün organizasyon firması seçiminizi yaparken göz önüne almanız gereken kriterler ve gelin saç ve makyajınız için çok işinize yarayacak ipuçları için okumaya devam edin.

Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Evlenmeyi planlayan tüm gelinlerin akıllarındaki en büyük sorulardan biri hiç şüphesiz ki nasıl bir gelinlik tercih edecekleri. Bazı gelin adaylarının yıllardır üzerinde düşündükleri ve hayalini kurdukları belli bir gelinlik modeli olsa da gelinlik arayışı başladığında kararlar değişebiliyor. Kimi gelin adayı ise aklında net bir fikir olmadan arayışa çıkıyor. Her durumda bu önemli kararın gelinler için güzel bir telaş yarattığını söylemek yanlış olmaz.

Gelinliklerle ilgili en çok kararsızlık yaratan konular da genellikle gelinlik kesimleri, yaka kesimleri ve kol detayları oluyor. Siz nasıl bir gelinlik isterdiniz, balık kesim mi, A kesim mi yoksa prenses kesim mi? Veya elbise tarzı düz kesim bir gelinlik mi? Peki ya gelinliğinizin yakası nasıl olsun isterdiniz, straplez mi, kare yakalı mı yoksa düşük omuzlu mu?

Gelinlik seçiminde vücudunuzu tanıyarak yapacağınız tercih kendinizi içinde en rahat hissedeceğiniz gelinliğe sahip olmanızı sağlayabilir. Buna ek olarak, düğününüzü yapacağınız mekân ve düğününüzün teması gelinliğinizin tarzında belirleyici bir rol oynamalı. Örneğin bir sahil düğünü planlıyorsanız gelinliğinizi bunu göz önünde bulundurarak seçmenizde fayda var. Aynı zamanda düğününüz için bir tema belirlediyseniz (örneğin bohem tema, klasik tema gibi) gelinliğinizin de bu temaya uygun olmasını öneririz. Güzel bir düğünün en önemli sırlarından birinin birbirini tamamlayan zevkli seçimler olduğunu unutmayın.

Gelinlik arayışında olan gelinlere en önemli ipucumuz, mümkün olduğunca farklı kesimde ve tarzda gelinliği deneyip kararlarını bundan sonra vermeleri. Çünkü biliyoruz ki birçok gelin adayının pek ummadıkları ve istemeyeceklerini düşündükleri gelinlik modelleri denedikleri zaman en güzel etkiyi yaratan gelinlikler olabiliyor ve tercihlerini bu gelinliklerden yana kullanabiliyorlar. O yüzden siz de gelinlik arayışınızda kendinizi kısıtlamayın, mümkün olduğunca farklı tarzlarda gelinlik deneyip en çok içinize sinen modeli bulun!

Türkiye’deki en başarılı gelinlik tasarımcılarının bir arada bulunduğu bu linke göz atmadan gelinlik konusunda karar vermemenizi öneririz.

Düğün organizasyon firması seçerken hangi kriterler göz önüne alınmalı?

Düğününüzün organizasyonunu emanet edeceğiniz kişilerin seçimi düğününüzle ilgili vereceğiniz en hayati kararlardan biri. Bu sebeple bu konudaki araştırmanızı büyük özenle yapmanızı öneririz.

Düğün organizasyon firmanız düğününüzle ilgili tüm detaylarla ilgilenecek en önemli yardımcınız olacak. İlk etapta nasıl bir düğün istediğinize karar verin ve kafanızdaki düğün organizasyon firmalarının portfolyolarını, geçmiş işlerini inceleyin. Tarzı size en çok hitap eden güvenilir firmalarla randevu organize edip mutlaka yüz yüze görüşün.

Organizasyon firmalarıyla iletişiminizde istediklerinizi eksiksiz ve açık bir şekilde ifade etmeniz hem organizasyon firmalarının da sizi net bir şekilde anlaması hem de böylece doğru bir bütçe çıkarabilmek için büyük önem taşıyor. Bir de tabii düğününüz için sürekli iletişim halinde olacağınız organizatörlerle iletişiminizin ve ilişkinizin samimi ve iyi olması sizin için güzel bir avantaj olacaktır.

Düğününüzün en önemli görevlerinden birini emanet edeceğiniz düğün organizasyonu firması arayışınız için bu linkte önerilen firmaların size çok yardımcı olacağından eminiz. Bizce vakit kaybetmeden firmalarla iletişime geçin, teklif alın ve randevulaşın!

Gelin Saçı ve Makyajı İpuçları

Düğün hazırlığı yapan gelinlerin en büyük soru işaretlerinden bir diğeri de genellikle saç ve makyajları oluyor. Dalgalı açık saç mı, salaş bir topuz mu, örgüyle hareketlendirilmiş yarı toplu bir saç modeli mi diye düşünürken gelinler doğal olarak biraz kararsızlık yaşayabiliyor. Makyaj konusunda da makyajın tarzı, fotoğraflarda nasıl görüneceği, kullanılacak malzemeler gibi konular gelinlerin aklında sorulara sebep olabiliyor.

İlk ipucumuzla başlayalım: Gelin saç ve makyajınıza karar verirken de mutlaka gelinliğinizi ve düğününüzün temasını aklında bulundurmanız gerekiyor. Örneğin dik yakalı ve uzun kollu gelinliklere genellikle toplu saçlar yakıştırılırken, daha doğal temada geçen kır düğünlerine ağır makyajlar pek uymuyor. Bu yüzden öncelikle gelinliğinize ve düğününüzün detaylarına kesin olarak karar verip sonrasında saç ve makyajınız konusunda karar vermenizi öneririz.

Diğer bir ipucumuza gelirsek, kararınızı verirken mutlaka saç ve makyajınızı normal günlerdeki kullanım alışkanlıklarınızı düşünün. Kendinizi en rahat ve güzel hissettiğiniz saç modeli hangisi? Hangi makyaj tekniklerinin size yakıştığını düşünüyorsunuz? Düğün fotoğraflarınızda hangi saç ve makyaj tercihinin daha güzel duracağını tahmin ediyorsunuz? Bu noktalar kararınızda mutlaka önemli rol oynamalı.

Bizim size önerebileceğimiz en güzel gelin saç ve makyajlarını incelemek için bu linke mutlaka tıklayın!

Son ipucumuza gelecek olursak, gelin saç ve makyajı konusundaki en önemli noktalardan biri de bu konuda hizmet almak istiyorsanız kendinizi profesyonellere emanet etmek. Unutmayın, alanında tecrübeli saç ve makyaj artistleri sizi en doğru şekilde yönlendirecek, ortaya güzel uygulamalar çıkaracaktır. Daha önce çokça gelinin saç ve makyajlarını yapmış saç ve makyaj artistlerinin önerilerini mutlaka göz önünde bulundurmanızı öneririz.

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler