131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

OSGB Firmaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

29 Ağustos 2019, Perşembe 12:29

     


OSGB firmalarını eminiz ki bu sıralar oldukça sık duyuyor ve karşılaşıyorsunuzdur, birçok kişi tarafından yeni bir oluşum olarak görülen OSGB firmaları aslında 27 Kasım 2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği ile hayatımıza girmiştir. Ancak biz yasal düzenlemeler ve yaptırımların artması ile birlikte henüz yeni yeni tanımaya başladık. Peki OSGB’ler nedir? Temel olarak bakıldığında OSGB’ler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kuruluşlardır. Peki ya ne tür hizmet verirler? En kısa ve yalın bir şekilde iş sağlığı ve güvenliği alanında hizmet verirler. Bu hizmetler iş sahalarındaki birçok hizmeti ve tabii ki işçi sağlığını kapsamaktadır.

OSGB firmaları ile ilgili sunulan yönetmelikte, iş sağlığı hizmetlerinin kapsamında şirketlere işyeri hekimi ve sağlık personeli tahsis etmek, iş güvenliği hizmetlerinin kapsamında ise iş güvenliği uzmanı tahsis etmek vardır. İşte bu yazımızda OSGB firmaları ve bu tarz firmaların vermiş olduğu hizmetlerden bazılarını sizler için açıklayacağız. Eğer OSGB firmaları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız bu yazımızı okumaya devam edin!

OSGB Firmaları ve Verdikleri Hizmetler

OSGB, uzun adı ile Ortak sağlık ve güvenlik birimi, İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere, gerekli donanım ve personele sahip olan ve Bakanlıkça yetkilendirilen kamu kurum ve kuruluşları ile Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre faaliyet gösteren şirketlerce kurulan ve işletilen müesseseleri, olarak tanımlanmıştır. OSGB firmaları iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli hizmetler vermekte olup iş ve işçi güvenliğini büyük ölçüde kontrol altına alırlar. OSGB firmalarının verdikleri hizmetlerden son dönemlerde en popüler olanı ise hiç şüphesiz mobil sağlık hizmetidir. Peki nedir mobil sağlık hizmeti?

Mobil sağlık hizmeti, periyodik sağlık muayeneleri için gereksiz zaman ve para harcamadan, iş aksaklıklarına neden olmadan yapılmasını sağlayan bir sağlık kontrolü hizmetidir. Bu hizmet sayesinde işletmeler hem paradan hem de zamandan büyük ölçüde tasarruf eder. Peki ya mobil sağlık hizmetleri konusunda güvenle tercih edeceğiniz firma hangisi? Tabii ki Yöntem Akademi. Siz de Yöntem Akademi ve mobil sağlık hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.yontemakademi.com.tr/mobil-saglik-hizmetleri adlı internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

Yöntem Akademi’de sadece iş sağlığı alanında verilen hizmetleri değil iş güvenliği uzmanlığı eğitimine de başvurabilirsiniz. Uzun yıllardır iş güvenliği alanında hizmet veren Yöntem Akademi sektörün en profesyonel ve deneyimli kuruluşlarından birisidir. Bu yüzden bu konuda Yöntem Akademi ve ekibine gönül rahatlığı ile güvenebilirsiniz. Siz de Yöntem Akademi ve iş güvenliği uzmanlığı eğitimi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için hemen buraya tıklayabilirsiniz.

 

 







 
Son Eklenen Haberler