131019098
19 Mart 2024, Salı

İmplant Tedavisi Nedir?

29 Ekim 2020, Perşembe 15:48

     


İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant tedavisi, çene kemiğinize yerleştirilerek bir protezle destek sağlayan yapay diş köklerinin oluşturulmasıdır. Eksik dişleri olan hastalarda uzun yıllar diş kökü olarak kullanabilecekleri vidalar şeklinde uygulanır. İmplantlar insan vücuduyla yüksek uyum gösteren titanyumdan yapılmaktadır.  İmplant uygulamalarına yönelik tedavilerde diş hekimi steril bir ortamda ufak bir cerrahi işlemle vidayı çene kemiğine yerleştirmektedir.

İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi sonrasında bir süre imlantın çene kemiğine tutunması beklenir. Zaman içinde implant diş eti köklerinin yerini alır.  Böylece diş hekiminizin üzerine koyacağı protezi taşıyacak özelliklere kavuşur.  İmplant uygulamasının sorunsuz olarak gerçekleştirilebilmesi için implantı destekleyecek kemik yapısı olmalıdır. Ayrıca diş etlerinin de sağlıklı olması gerekiyor. Uygun şartlar yoksa kemik cerrahisi uygulamaları sonrasında implant yapılmaktadır.  Günümüzde gelişmiş uygulamalar sayesinde başarılı sonuçlar alınmaktadır.

İmplant Tedavisi Seçenekleri Nelerdir?

İzmir implant tedavisi için iki farklı tedavi seçeneği vardır. Bunlardan bir tanesi endosteal implantlardır. Bu işlemde cerrahi işlemle implant çene kemiğine yerleştirilir. Ardından diş etki dokusu iyileşinde diş etlerine şekilde verilir. Son seansta ise yapay dişler köprü veya protezler gruplar halinde implanta bağlanır. Bu tedavi seçeneği son derece pratik bir tedavidir.

Diğer bir implant tedavisi seçeneği ise subperiosteal implanttır. Bu yöntemde diş eti dokusunun hemen alt kısmındaki çene kemiğine metal çerçeveler yerleştirilir. Diş etleri tamamen iyileştikten sonra metal çerçeve çene kemiğinde sabit bir konum alır. Metal çerçevede yer alan materyaller diş etlerinden dışarı çıkar ve bu bölgeye implant monte edilir.

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır?

İmplant tedavisine karar verebileceğiniz bazı durumlar vardır.  Doktorunuz öncelikle ağız sağlığınızın bu tedavi için uygun olup olmadığına bakar. Genel olarak bu tedavi şu durumlarda uygulanır;

  • Bir tane diş kaybı yaşandığında komşu dişlere zarar vermemek adına bir tane implant uygulaması yapılabilir.
  • Hastanın büyük ve azı dişleri yoksa uygulanabilir. Bu işlemde ağız içinin en arka bölümüne bir tane ya da belirli bölgelere çoklu implant kullanılarak sabit bir köprü oluşturulur. Bu işlemlerde protez uygulaması da yapılabilir.
  • Hastanın alt çenesinde hiç dişi yoksa diş implantı tedavisi başarılı sonuçlar alınmasını sağlayacaktır. Bu durumlarda alt çenenin ön bölgesine iki ya da daha fazla implant yerleştirilerek doğal bir görünüm sağlayacak dişler yapılabilir. Bu durumda dişler doğal fonksiyonlarını yerine getirebilir.
  • Ağız içinde uzun dişsiz boşluklar varsa implant uygulanabilir. Dişsiz bölgeler uzunsa sabit köprü uygulanması işlevsel olmaz. Bu vakalarda hastalara bir ya da birden fazla implant uygulanabilir.
  • Alt ve üst çenelerde diş olmadığı vakalarda uygulanabilir. Hastanın kemik erimesi sorunu varsa çene kemiğinde hacim sorunları olabilir. Bu durumda alt ve üst çeneye en az iki tane implant uygulanarak üzerine protez dişler uygulanabilir.  Böylece hasta çiğneme ve konuşma fonksiyonlarını yerine getirebilir.

İzmir implant tedavisi için https://dentleon.com/tedaviler/implant-tedavisi/ adresine giriş yapabilirsiniz.

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler