131019098
28 Mart 2024, Perşembe

COVİD19 SALGINI İLE EPİDERMİS SAĞLIK VE ESTETİĞİN ÖNEMİ

30 Nisan 2020, Perşembe 16:06

     


Tüm Dünya’ nın gündeminde olan Covid19 diğer bir adı ile SARS-COV-2 salgın hastalığı Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemler doğrultusunda kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Pek çok ülke de olduğu gibi Türkiye’ de de sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Sağlık Bakanlığı’ nın yaptığı duyuru da ‘’ Covid19 salgını dahilinde Sağlık Bakanlığı’ na bağlı kurum ve kuruluşların açık olması zorunludur’’ şeklinde yer alıyor. Bu nedenle Epidermis İzmir Poliklinik Firması da Sağlık Bakanlığı’ na bağlı olduğu için açık olması gereken firmalardan biri’ dir. Epidermis Polikliniği, Covid19 salgını nedeni ile gerekli tüm önlemleri zamanında almıştır. Başta Poliklinik çalışanları ve danışmanlar olmak üzere gerekli tüm hijyen kuralları uygulanmaktadır. Artan önlemler neticesinde günde iki kere dezenfekte ilacı ile her yer temizleniyor. Ayrıca tüm çalışanları maske ve kostüm giyiyor. Randevu ile çalışan bu polikliniğe gelen danışmanlara ise giriş kısmında ateş ölçer ile ölçüm yapılıyor. Ardından ateşi düşük olan kişilere ücretsiz maske ve kostüm giydiriliyor. Daha sonra danışmana uygulanan işlem bitene kadar bu şekilde devam ediyor. Bu tedbirler doğrultusunda alınan en etkili yöntem ise temassız işlem’ dir. Temassız işlemler ile hijyen problemlerini ortadan kaldıran son teknolojik cihazlar Epidermis Polikliniğin de mevcuttur. Covid19 salgın hastalık da temas ve sosyal mesafe oldukçaönemliiki kuraldır. Bu kurallara uymak tüm vatandaşlar için zorunlu kılınmıştır. Bu nedenle birçok danışman temassız yapılan işlemlerden memnun olduğunu dile getiriyor. İşlem sırasında kullanılan cihaz tıbbi bir cihazdır. Yalnızca Sağlık Bakanlığı’ na bağlı kurumlar tarafından kullanımı onaylanmıştır. Cilt ile herhangi bir şekilde teması yoktur. Uzaktan atış yaptığı için cilt de yanmalara neden olmaz.

Epidermis Polikliniği 1994 yılında kurulmuştur. Covid19 salgınından dolayı sıkça ziyaret edilen polikliniklerden biri’ dir. Alınan önlemler doğrultusu’ nda Epidermis, kendi dezenfekte ilacını kendisi almıştır. Hem çalışanları’ nın sağlığı hem de danışmanları’ nın sağlığını önemseyen bir firma’ dır. Günde iki kere sabah ve akşam olmak üzere tüm polikliniğe dezenfekte işlemi yapılmaktadır. Epidermis Genel Müdürü Okan YENİNCİ tarafından alınan önlemler’ in arttırıldığı hem çalışanların hem de danışmanların sağlığını korumayı hedeflediklerini söyledi. Covid19 salgını ile poliklinik de alınan önlemleri açıkladı. YENİNCİ, Epidermis polikliniğine dezenfekte ilacı alarak günde 2 kere uyguluyoruz. Çalışan ekibimiz sağlık alanında uzman personellerden oluşuyor. Maske ve kostüm kullanımı poliklinik içerisinde zorunlu hale gelmiştir. Danışmanlarımızın sağlığını önemsediğimiz için ateş ölçer alarakpoliklinik girişlerinde ateş ölçer ile ölçüm yapıyoruz. Daha sonra kostüm ve maske veriyoruz. Gelen danışmanların işlemleri bitene kadar maske ve kostüm ile durması zorunludur. Eğer ateşi olan danışmanımız olursa ona yardımcı olamayacağımızı söylüyoruz. Ayrıca bekleme salonuna yalnızca 2 kişi alıyoruz. Covid19 salgın hastalığı olduğu için temassız işlem ile sağlıklı bir şekilde danışmanlarımızı mutlu ediyoruz, dedi.

Epidermis İzmir Polikliniği, Sağlık Bakanlığınca onaylı butik bir firma’ dır. Fakat Sağlık Bakanlığı tarafından onayı olmayan diğer firmalar Covid19 nedeni ile kapatılmaktadır. Epidermis de uygulanan tüm işlemler tedavi amaçlıdır. Estetik, güzellik ve bakım’ ın yanı sıra deri hastalıkları ve dermatoloji bölümün de de uzman kişiler tarafından danışmanlara hizmet verilmektedir. YENİNCİ, asıl işleri’ nin medikal olduğunu belirtti. Bu nedenle birçok kişi hastane yerine Epidermis polikliniğini tercih ediyor. Sağlık Bakanlığı tıbbi ve kontrolü gerektiren tüm işlemler için kendisine bağlı olan kurum ve kuruluşlara onay veriyor. Epidermis polikliniği de Sağlık Bakanlığı’ na bağlı olduğu için tıbbi ürünleri, ilaçları ve cihazları rahatlıkla temin ediyor.Covid19 salgınından dolayı uzaktan yapılan temassız işlemler danışmanlar için avantaj sağlıyor. YENİNCİ,hayatınızı riske atmayın. Sağlık Bakanlığı onaylı kurum ve kuruluşları tercih ederek uygulanması gereken işlemleri hijyenik bir ortam da gerçekleştirin, dedi.







 
Son Eklenen Haberler