131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

Avşa Adası’na Ulaşım : Tekirdağ, İstanbul, Erdek, İzmir

30 Mayıs 2022, Pazartesi 12:15

     


Avşa Adası’na ulaşım İstanbul, Tekirdağ ve Erdek’ten sadece deniz yolu ile sağlanmaktadır. Avşa’ya yolculuk sırasında sorun yaşamamak için en doğru bilgileri paylaşacağımız Avşa ulaşım konusundaki güncel yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.

Tekirdağ Üzerinden Avşa’ya Ulaşım

Tekirdağ Ceyport Limanı’ndan Adalar 1, Ömer Kaptan, Yavuz Naz ve Öz Kaptan Gemileri ile Avşa’ya yaz aylarında günde 10’a yakın sefer düzenlenmektedir. Marmara Roro firmasına ait gemiler ise Tekirdağ Barbaros Limanı’na yolcu ve araç taşımaktadır. Tekirdağ’dan yaz aylarında İDO hızlı feribotları ise sadece hafta sonları yolcu taşıma hizmeti sunarak bölge turizmine katkı sunmaktadır. Yaz aylarında her gün yukarıdaki firmalar seferler yaparken kış aylarında sadece Adalar 1 gemisi arabalı yolcu taşımaktadır. Yola çıkmadan önce mutlaka sefer saatlerini öğrenip en az 3 saat önceden limandaki yerinizi almalısınız. Tekirdağ Avşa biletleri online satılmamaktadır. Bakınız Güncel Tekirdağ Avşa feribot seferleri.

İstanbul Üzerinden Avşa’ya Ulaşım

İdo İstanbul Deniz Otobüsleri Yenikapı, Bostancı ve Avcılar’dan nisan ve ekim ayları döneminde Avşa’ya yolcu taşımaktadır. 20 Haziran’a kadar sadece hafta sonları yapılan İDO seferleri yaz döneminde her gün sefer sayıları artarak devam etmektedir.Günde 5-7 kez arası sefer düzenleyen İDO firması online bilet satışı gerçekleştirmektedir. Ayrıca gişelerden de bilet satan İDO aynı zamanda esnek fiyat tarifesi ile hizmet verdiği için erken alımlardaki biletlerde indirim yapmaktadır. Güncel İDO Avşa Adası sefer saatleri için linke tıklayın. Ayrıca Avcılar’dan da temmuz, ağustos aylarında sadece hafta sonu yolcu seferleri ile Avşa’ya misafir taşınmaktadır.

Erdek Üzerinden Avşa’ya Ulaşım

Balıkesir’in şirin liman kenti Erdek; Güney Marmara bölgesinden Avşa ve Tekirdağ’a geçit noktasıdır. Erdek Limanı’ndan yaz kış düzenlenen seferler ile Avşa ve Tekirdağ’a yolculuk sağlanmaktadır. Gestaş, Adalar ve Marmara Roro firmaları arabalı olarak yolcu taşımaktadır. Gestaş yaz aylarında günde 3 kez Erdek’ten günde 1 kez Erdek Narlı’dan sefer düzenlemektedir. Adalar 1 ve Marmara Roro sefer saatleri değişmektedir. Bu firmalar ile iletişim kurmanızı öneririz. Tüm Avşa Adası feribot seferleri için tıklayın.

İzmir'den Üzerinden Avşa’ya Ulaşım

İzmir'den Avşa'ya ulaşım için yapmanız gereken Balıkesir yolu üzerinden Bandırma'ya gelip buradan da Erdek'e ulaşıp yukarıdaki feribot firmalarından birisini kullanmaktır.

 

 







 
Son Eklenen Haberler