131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Sosyal Medya Reklam Kanalları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

31 Ocak 2022, Pazartesi 11:05

     


İnternet kullanımlarının hemen her yaşa göre artış sağlamasından dolayı, sosyal medya kullanımları da paralel doğrultuda bir artış dahilinde karşımıza çıkmaktadır. Kişilerin vakitlerinin büyük bir kısmını bu dijital sosyal mecralarda geçiriyor olması, pazarlama alanını da aynı yönde ilerletir olmuştur.

Bir ürün ya da hizmet tanıtımı sağlamak için pek çok kişi ya da kurum yakın dönemde sosyal medya kanalları ile bu amaçlarını gerçekleştirir olmuştur.

Bu bağlamda; birden çok kanal arasında sıralanabilecek olan; Fecebook, Instagram, likedin ve twitter en çok kullanılan platformlar arasında yer almaktadır. Ayrıca, bu doğrultuda facebook reklamları ile çok daha geniş kitlelere seslenebilmek mümkündür.

Reklam Kanalları Nasıl Kullanılır?

Profesyonel bir ajans danışmanlığı kapsamında yapılması önerilen instagram reklamları ve diğer reklam kanalları, mevcut müşteri kitlenizi korumak ve yeni müşterilere ulaşabilmek açısından da oldukça önemli bir paya sahiptir.

Sosyal medya reklamcılığı konusunda yapılması gereken ilk şey hangi reklama karar verme belirlenmesinin seçilmesidir. Bu konuda da ajans danışmanları sizin için en doğru reklamın hangisi olacağını belirleyerek ihtiyacınız olan reklam kanalında sunumlarınıza destek sağlayacaktır.

Bunlarla birlikte; twitter reklamları ile birlikte, uygun görsel ve video sunumlarıyla milyarlarca kişiye aynı anda çok daha hızlı bir biçimde erişebilmeniz de son derece mümkündür. Bu bağlamda; Türkiye’de en fazla sayıda kullanıcıya sahip olan twitter üzerinden de reklam ve tanıtımlarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

Hangi Sosyal Medya Kanalı Seçilmelidir?

Ürün ya da hizmetlerinizi kıs aşurede milyarlarca kişiye tanıtma olanağı sağlayan sosyal medya kanalları, sunduğunuz ürüne ya da hizmete uygun kanalların seçilmesiyle çok daha etkin sonuçlar almanıza aracılık edecektir.

Bu doğrultuda; kurumsal bir şirket tanıtımları için linkedin reklamları yoluyla sosyal medya reklam kanalınızı belirleyebilirsiniz. Örneğin; kurumsal bir şirketinize eleman almak istediğinizde de kullanabileceğiniz bu kanal yoluyla, daha çok web sitesi trafiği de kazanmış olursunuz.

Aynı zamanda; kişisel olarak da yararlanabileceğiniz reklam kanalları kapsamında, hangi amaçla reklam vereceğiniz de önemli bir adım olacaktır.

Bu noktada; amaç belirleme, reklam stratejisi belirleme, hedef kitle seçimi, hangi lokasyonda reklamların yayınlanacağı ve reklam harcamalarınız için belirleyeceğiniz bütçe miktarları da ajans danışmanlığı kapsamında edinebileceğiniz kolaylıklar arasında yer alır.

Doğru Reklamla Doğru Strateji

Geniş kapsamda bir reklam sunumu kolaylığı sağlayan ajans danışmanlığı sayesinde, sahip olacağınız birden çok fırsat da sizlerle bir araya gelmiş oluyor. Bu kapsamda; doğru reklam kanallarının seçilmesi ile milyarlarca kitledeki insana erişim kolaylığı sağlanır.

Benzer nitelikte; uygun çözüm yaklaşımlarıyla web sitenizdeki eksiklerin ve iyileştirmelerin yapılması da yine danışman ajansların destekleri doğrultusunda çok daha hızlı sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Ayrıca, size zaman ve maliyet kazançları da katacak olan profesyonel danışmanlık, zamanında doğru adımlarınız için de önemli pay taşır.







 
Son Eklenen Haberler