131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Liposuction Nedir, Nasıl Yapılır ve Zararları Var Mıdır?

31 Mayıs 2017, Çarşamba 08:55

     


Estetik cerrahide İzmir’de en çok merak edilen ve en çok tercih edilen bir yağ aldırma yöntemi olarak bilinen liposuction vücutta karın, kalça, uyluk ve yüz bölgelerinde fazla yağların operasyonel işlemle alınmasıdır. Liposuction operasyonu kuvvetli yağ dokularının alınması için kullanılan bir yöntemdir. Genellikle diyet gibi uygulamalarda çözüm bulunamayan bölgelerin zayıflatılmasını sağlar. Vücut hatlarının daha iyi bir şekilde şekillenmesinde yardımcı bir kaynaktır.

Liposuction Nasıl Yapılır?

İzmir liposuction doktorları bu estetik tedavisini iki yöntemle uygulanan bir cerrahi yağ aldırma yöntemi olup çeşitleri klasik ve lazer destekli olarak adlandırır.

Klasik Liposuction

Klasik liposuction yönteminde yağ alınacak olan dokular hedeflenir ve deride 1 ila 2 mm boyutunda kesiler yer alır ve böylece çeşitli yöntemlerle dirençli yağların eritilmesi sağlanır. Klasik liposuction yönteminde kullanılan araç gereçler kanüller veya enjektörler olup yağların eritilmesi bu araç gereçlerle vakumlama yöntemi ile çekilmesini işaret eder.

Klasik liposuction ile yağların eritilmesi amacı neticesinde deriye kesiler atılması her ameliyatta olduğu gibi vücutta izlerin kalmasına neden olabiliyor. Bu durumda ise alternatif olarak kesilerin vücudun kıvrım yerlerinde veya iç çamaşırı altında kalacak bölgelerde yer almasına dikkat ediliyor.

Lazerli Liposuction

Bir türlü erimek bilmeyen kuvvetli yağ dokularının lazerli liposuction yöntemi ile eritilmesi sağlanır. Eritilen yağlar yine 1 veya  2 mm boyutundaki kesiler arasından vakumlama yöntemi ile çekilir. Vakumlama yönteminde kullanılan araç ve gereç olarak bu sefer karşımıza ince kanüller çıkıyor. Cerrahi anlamda yağ eritme yöntemlerinden en gelişmiş olanı LazerLipo yöntemi olmaktadır. Lazerli liposuction tekniğinin ayrıcalığı vücudun metabolik olarak yağları böbrekler ve karaciğer vasıtaları ile dışarı atmasıdır. Böyle bir durumda kesi ve vakumlama yöntemlerinin kullanılmasına da gerek kalmamaktadır.

Liposuction Zararları Var Mıdır?

Bölgesel incelme adına klasik veya lazerli liposuction yöntemlerini tercih edip cerrahi operasyona gönüllü kişilerin bilmesi gereken nokta hangi durumlarda liposuction zararları meydana gelebilir konusuna adapte olmalarıdır. Öncelikle bilinmelidir ki liposuction yöntemi bir zayıflama yöntemi değil bölgesel incelme yöntemidir. Mezoterapi, prp tedavisi ve birçok estetik operasyonu gibi liposuction yaptırmakta bazı hastalar için uygun değildir. İnatçı yağ dokularının operasyonel işlemle vücudu terketmesi sağlanır ve vücudun eritilen yağ doku bölgesi ile orantılı hale gelmesi sağlanır. Buna istinaden riskli durumlar aşağıda verilmiştir:

  • Şeker hastalığı
  • Kalp rahatsızlıkları
  • Akciğer rahatsızlıkları
  • Dolaşım problemleri
  • İşlemin uygulanması düşünülen bölgede yakın geçmişte ameliyat işleminin uygulanmış olması

Kimler Liposuction Yaptırabilir?

Emzirme, hamile dönemlerinde ve herhangi sağlık problemine sahip olmayan her kişi liposuction tedavisinden yararlanmaya uygun birer adaydır. Lipsuction tekniklerinin uygulanmasında yaş unsuru genel itibari ile belirleyici bir etken olmamaktadır. Ancak yaş unsuru dikkate alındığında ilerleyen yaşlarda yalnızca liposuction tedavisinden yararlanılarak beklenilen sonuçların elde edilmesi pek mümkün olmamakta ve yanı sıra cilt germe işlemlerinin yapılması ön görülmektedir. Böylece bölgesel incelme vücutta daha belirgin hale gelebilecek olup beklenilen sonuçların elde edilmesi sağlanacaktır.

Liposuction Yan Etkileri

Liposuction tekniğinin uygulanmasına dair karar verilmiş ise bilinmelidir ki sigara kullanımı operasyonda yan etkileri de beraberinde getirebilmektedir. Bu durumda operasyon öncesinde muhakkak sigara kullanımının terketilmesi gerekmektedir.

Liposuction Sonrası

Operasyon sonrası vücutta sarkmaların olmaması ve vücudun sıkı bir görünüme sahip olabilmesi adına hastalara korse kullanmaları gerektiği hakkında bilgi verilir. Korse kullanımı 30 günlük bir zaman dilimini kapsar. Korseden sonra vücutta yine sarkmaların görülmesi normaldir. Bunun yanı sıra bölgede kızarıklık, morarma ve şişilik gibi yan etkilerin meydana gelmesi de normal görülen durumlar olup tüm bu sorunlar geçici olan reaksiyonlardır.

Liposuction hakkında daha fazla bilgi http://estetiks.net/ web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 







 
Son Eklenen Haberler