BERGAMA MODERN HAYVAN PAZARINA KAVUŞUYOR
6 Aralık 2017, Çarşamba 06:17| Tweet |
Bergama, idari binası, sosyal tesisleri, yemekhanesi, otoparkı, padok ve yükleme rampaları ile inşaatına başlanılan, alıcı ve satıcılara daha rahat bir ortamda alışveriş imkânı sunacak olan Kapalı Hayvan Pazarı’na kavuşuyor.
“Hasta Yakını Konukevi” ve “Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu”nun ardından toplam 11 bin metrekarelik alan içerisinde, 900 küçükbaş ve 300 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak biçimde tasarlanan Kapalı Hayvan Pazarı inşaatına başlanıldı. İçinde idari bina, sosyal tesisler, yükleme rampaları ve otopark alanının da bulunacağı kapalı hayvan pazarının 2018’in Mayıs ayında tamamlanacağı bildirildi.
Kapalı hayvan pazarında 1400 metrekare küçükbaş, 1700 metrekare büyükbaş hayvanlar için ayrı padoklar olacak. Üstü kapalı indirme-bindirme rampasına sahip padoklar aydınlatma sistemi ile akşamları da kullanılabilecek. Ayrıca hayvan pazarının giriş-çıkış kapılarının arasında bulunan alanda kontrollü geçiş sağlanacak ve buralarda dezenfektan havuzları yer alacak. Veteriner, personel, muhasebe ve yönetici odalarına sahip olan idari binada soyunma odası, banyo ve engelli WC’ye sahip tuvaletler bulunacak. 165 metrekarelik alanda hazırlanan yemekhanede tabldot yemek servisi, çay ocağı ve satış birimi de olacak. 145 metrekarelik yem deposu ile pazarda bulunan hayvanlara yem ve su bekletme imkânı sunulacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Kırsalda Kalkınma” hamlesi ile Bergama’da hayvancılığın gelişme içinde olduğunu da belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Hasta Yakını Konukevi ve Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun ardından Kapalı Hayvan Pazarı’nın yapımına da başladık. 2018’in Mayıs ayında tamamlanacak olan kapalı hayvan pazarı modern görünüme sahip olacak. Sosyal tesisi, yemekhanesi, padok ve yükleme rampaları, araç park yerleri ve diğer donatılarıyla hayvan yetiştiricilerine ve alıcı vatandaşlarımıza daha rahat bir ortamda alışveriş imkanı sağlayacak” dedi.
Kapalı Hayvan Pazarı, yapımı büyük ölçüde tamamlanan ve Avrupa Birliği standartlarındaki yeni donanımıyla günde 150 büyükbaş ve 250 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olan Bergama Mezbahası’nın yanında yapılıyor.
(HABER MERKEZİ)

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızın birçok alanı dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimlik bilgisi paylaşımı olmadan ve sosyal

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu ikinci maçında bugün Petrolina

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

















