131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

BERGAMA’DA 9.GELENEKSEL AŞURE HAYRI YAPILDI

11 Ekim 2017, Çarşamba 06:35

     


Bergama Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından “Muharrem Ayı” nedeniyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen etkinlikte yedi kazan aşure dağıtıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen aşure dağıtımına Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, meclis üyesi Serpil Güler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Bergama Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Aytaç Ural, aşurenin ne anlama geldiğini anlattı. Ural; “Aşure bizim için bir arada olmaktır. Katılan ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşma sonrasında ise önce aşure duası okundu, ardından sazandan Mustafa Yüksel ‘Kerbala Methiyesi’ okudu. Daha sonra yapılan yedi kazan aşure, etkinliğe katılan vatandaşlara dağıtıldı.

Etkinliğe eşi birlikte katılan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, " Muharrem ayı tüm zulümlere karşı, sevgiye, barışa ve kardeşliğe çağrıda bulunmaktır. Kerbela'da zalimin zulmüne karşı boyun eğmediği için şehit edilen Hz. Hüseyin ve yoldaşlarını saygıyla anıyorum" dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler