131019098
19 Mart 2024, Salı

TARİHE SAYGI/YEREL KORUMA’DA BERGAMA FARKI

11 Aralık 2017, Pazartesi 06:39

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 15. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” düzenlenen törenle sahiplerine verildi. UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın birbirinden güzel değerleri farklı kategorilerde 6 ödüle layık görüldü.

İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri”nin kazananlarına Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Unesco Dünya Mirası kenti Bergama’nın birbirinden değerli tarihi evleri ve zanaatkarları ödüle layık görülerek tarihe saygı konusunda fark yarattı. Bu yıl 15. kez düzenlenen yarışma için İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay başkanlığında toplanan Seçici Kurul, 4 günlük değerlendirme ve inceleme gezilerinin ardından ödül almaya hak kazanan projeleri belirledi.

25 başvurunun ödüle değer bulunduğu yarışmada ‘Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü’ Bergama’dan Sabri ve Mahide Özçoban Evi’ne, ‘Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım Ödülü’ Bergama’dan Esra-Bülent Türkmen evi ve proje müellifi Onur Karahan’a, ‘Emek Ödülü’ ise Bergamalı Taş Ustası Abdullah Gülmez’e verildi. ‘Geleneksel Zanaatların Yaşatılması Ödülü’nde ise Bergama’nın birbirinden değerli zanaatkarları Sepetçi Mustafa Pancar’a, Halı Dokumacısı Birsen Cemile Gürel ve Saraç Ahmet Silleli ödüle layık görülen isimler oldu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler