131019098
29 Mart 2024, Cuma

YETER Kİ YÜZLERİ GÜLSÜN!

13 Nisan 2017, Perşembe 06:59

     


Bayraklı Belediyesi, bakıma muhtaç engelli ve yaşlılara sahip çıkıyor. Yatalak hasta, engelli ve yaşlılara evde kuaförlük hizmeti veren Bayraklı Belediyesi, bu vatandaşların aynı zamanda evlerini temizliyor, hastaneye gidip gelmelerine yardımcı oluyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden bu kapsamda özellikle dar gelirli ailelere destek olan, yaşlı ve engellilerin her zaman yanında olan Bayraklı Belediyesi, yaşlılara yönelik gerçekleştirilen “evde bakım” hizmetiyle yüzleri güldürüyor. Uygulama kapsamında görevli bir kadın ve erkek kuaförü yaşlıların evine giderek saç, sakal tıraşı yapıyor. Belediyenin bu hizmetinden şimdiye kadar 2 bin 338 kişi yararlandı.

EVLERİ TEMİZLENİYOR

Ayrıca, yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların evleri belli periyotlarla ekipler tarafından temizleniyor. Yatalak ve engelli hastaların hastanelere getirip götüren Bayraklı Belediyesi’nin bu hizmetleri vatandaşlar tarafından takdir görüyor. Geçtiğimiz yıl 813 hasta nakli gerçekleştirilirken bugüne kadar toplam rakam 4 bin 206 oldu.

YANLARINDAYIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, özellikle dar gelirli, hasta ve engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz. Bu konuda gerçekten örnek projeler gerçekleştirdik. Yatalak hastalarımızın, yaşlılarımızın evlerini temizliyoruz. Kişisel bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Doktorlarımız evde yaptıkları muayeneyle hastaları gerekli kurumlara yönlendiriyor, tavsiyelerde bulunuyor. Yine yaşlı hastalarımızı evlerinden alıp hastaneye götürüyor, işleri bittiğinde tekrar evlerine bırakıyoruz. Biz her zaman onların yanındayız” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler