131019098
19 Nisan 2024, Cuma

MENEMEN PLASTİK OSB’DE YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR

13 Ekim 2017, Cuma 06:49

     


Türkiye’de tek Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliğini taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB’de parselleri tamamı satılırken, Bölgenin en büyük sanayi kuruluşlarından olan Kastaş Sızdırmazlık Teknolojileri A.Ş.’nin açılışı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Plastik sanayinin kalbinin attığı Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (MPİOSB) parsellerin tamamı sanayicilere tahsis edildi. 50 hektarı sanayi alanı olmak üzere 86 hektar üzerine kurulu olan MPİOSB’de yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bölgedeki en büyük sanayi yatırımlarından biri olan KASTAŞ’ın üretimi tesisinin açılışında konuşan EBSO Meclis Başkanı ve MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Bölgenin dünden bugüne katettiği mesafe ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2000 yılında çalışmaları başlayan MPİOSB’de ilk fabrikanın açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Esen, “Çok zor bir coğrafyada, deyim yerindeyse iğne ile kuyu kazarak OSB’mizi kurduk. 500 dönüm sanayi alanını tam 1113 kişinin tapularını tek tek alarak oluşturduk. 22 metrekare bir arsanın kamulaştırması tam on yıl sürdü. Tüm bu çalışmaları bir lira kredi almadan, sanayicilerimizin aidatları ile başardık. 2010 yılında ilk kazmayı vurduk, 2015 yılından itibaren sanayicilerimize tahsislerimize başladık. Bugün itibarıyla tahsisi yapılmamış tek bir parselimiz dahi bulunmuyor. Bu çalışmaları yaparken, evet, çok yorulduk. Ancak Kastaş’ın bu muhteşem fabrikasını gördükten sonra tüm yorgunluğumuzun geçtiğini söylemem gerekiyor” dedi.

Bölgenin kuruluş sürecinde tek bir kuruş kredi kullanmadıklarını vurgulayan Esen, “Bütün bunları yaparken 1 kuruş kredi kullanmadık. Tamamen sanayiye gönül vermiş, yatarım yapma heveslisi olan arkadaşlarımızın ödedikleri aidatlarla yaptık. Bu vesileyle başta Müteşebbis Heyet Başkanımız Erdoğan Çiçekçi olmak üzere, tüm Müteşebbis Heyet Üyelerimize, tüm Yönetim Kurulu Üyelerimize ve Bölge Müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler