131019098
28 Mart 2024, Perşembe

BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN YENİ BİR SOSYAL YARDIMLAŞMA ÖRNEĞİ “HASTA YAKINI KONUK EVİ”

18 Ağustos 2017, Cuma 06:25

     


Bergama Belediyesi hasta yakınlarına kucak açarak tedavi sürecinde onlara destek olabilecek “Hasta Yakını Konuk Evi” Projesi ile yeni bir sosyal yardımlaşma örneğine imza atıyor.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, sağlık hizmeti alabilmek için Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi’ne gelen yüzlerce vatandaşın, uzun süren tedavi süreçlerinde barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve hasta yakınlarına destek olabilmek amacıyla ‘Hasta Yakını Konuk Evi’ Projesi’nin çalışmalarını başlattı. Buna göre 27 Temmuz 2017 tarihinde yapılan ihale ile yüklenici firmanın inşaata kurban bayramı tatili süresi nedeniyle Eylül ayının ilk haftası başlayacağı belirtildi. İslamsaray Mahallesi’nde Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi karşısında yapılacak olan “Hasta Yakını Konuk Evi” Projesi’nin muhtemel bitim tarihi Haziran 2018 olacak.

SOSYAL YARDIMLAŞMA ÖRNEĞİ

Proje ile insana yatırım yaptıklarını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Her gün yüzlerce vatandaşımız sağlık hizmeti alabilmek için Bergama Devlet Hastanesi’ne geliyor. Ne yazık çoğu vatandaşımız uzun tedavi sürecinde barınma sorunu yaşıyor. Bu nedenle yapılacak olan konuk evi ile tedavi sürecindeki hastalarımızın yakınlarına destek olurken, ekonomik yüklerini de azaltmış olacağız. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle konaklama imkânı ya da kalacak yeri olmayan hasta ve yakınlarına sağlıklı bir ortam sağlayacağız. Bu proje insana yatırım yapan, merkeze insanı koyan, hiçbir siyasi amacı olmayan bir sosyal yardımlaşma örneğidir” dedi.

HAZİRAN 2018’DE BİTMESİ BEKLENİYOR

300 iş gününde yani Haziran 2018 tarihinde tamamlanması beklenen hasta konuk evinde, asma katları olan ve kullanım alanları 70 ile 250 metrekare arasında değişen 8 adet iş yeri, konaklama amaçlı kullanılacak alanda 10 adet oda (banyolu, mefruşatlı) ve asma katında yemek alanı bulunacak. Konuk evi toplam 25 araçlık otoparka da sahip olacak.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler