131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BERKM ÜÇÜNCÜ KEZ FİNALİST OLDU

21 Ağustos 2017, Pazartesi 06:45

     


Bergama Kültür Merkezi Almanya’nın Berlin Kentinde yapılan Dünya Mimarlık Festivalinde finalist oldu…

Bu yıl İtalyan The Plan Dergisi tarafından düzenlenen yarışmada ve iki yıl önce Singapur’da ‘Geleceğin Yapıları’ kategorisinde finale kalan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) bu kez Almanya'da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde (WAF) "Kültür-Tamamlanan Yapılar" kategorisinde finalist oldu. Dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat imzasını taşıyan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) Mimarlar ve iç mekân tasarım profesyonelleri için üç gün sürecek WAF’da "Kültür-Tamamlanan Yapılar" kategorisinde yarışacak. Almanya Arena Berlin’de gerçekleşen WAF 2017, 15-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yılki ödül listesine girilenler, tamamlanmış binalar, gelecek projeler ve peyzaj alanlarında olmak üzere 30 kategoriyi kapsıyor. Ayrıca bu yıl son on yılın önemli kazananlarından oluşan onuncu yıldönümü fuarında sergilenecek örnek projelere özel ödüller verilecek.

BERGAMALI SIRA DIŞI BİR YAPI

Bergama Kültür Merkezi’nin dünyanın saygın mimari yapıları arasında üçüncü kez finalist olmasını değerlendiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan proje UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın kültürel birikiminden ve görkemli anıtsal eserlerinden izler taşıyor. Bergamalı kimliğiyle öne çıkan sıra dışı bir yapı. Daha önce Singapur ve İtalya’da dünyadan önemli ve seçkin eserlerin katıldığı yarışmalarda finale kalmıştı. Bu yılda Almanya’da ödüle aday gösterildi. Bergama Kültür Merkezi’nin mimari çizgileri Bergama Akropol’ünde ki yapı stiline, oradaki doğa ile peyzajın uyumuna öykünerek çizilmiştir. Bergama’nın tarihine, geçmişine, mimari kimliğine yakışan bir yapıdır. Üçüncü kez finalist olarak mimari açıdan hem ülkemize, hem de Bergamamıza prestij sağlayan bir yapıdır” dedi. Başkan Gönenç ayrıca; “BerKM içerisinde; tiyatro, müzik, sahne sanatları, söyleşi ve bilimsel toplantılar gibi etkinliklerin düzenlenebileceği 350 kişilik salonu, 122 kişilik 2 adet cep sineması, açık hava sineması, araştırma kütüphanesi, sergileme alanları ile Bergama’nın aydınlık geleceğini şekillendiren önemli bir eserdir” dedi.

MİMARİ AÇIDAN PRESTİJ KAZANDI

Mayıs 2017’de Dünya çapında 70 farklı ülkede yayınlanan ve en prestijli mimarlık dergisi olarak yer alan İtalyan The Plan Dergisi tarafından düzenlenen The Plan 2017 Ödülleri’nde finale kalarak güzel bir başarı elde eden BerKM, 2 yıl önce Ekim ayında Singapur’da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivalinde ise “Geleceğin Yapıları” kategorisinde finale kalmıştı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler