131019098
29 Mart 2024, Cuma

ANAHTAR KELİME “MORAL”

25 Mart 2017, Cumartesi 06:27

     


İzmir 1. Uluslararası 10. İleri Yaş Sempozyumu “Yaşlılıkta Sosyal Yaşam ve Bakım” konusu ile Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Geriatri Derneği işbirliği ile düzenlenen sempozyuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Ege Geriatri Derneği Başkanı Doç. Dr. Sevnaz Şahin, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar ve İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek’in yanı sıra ünlü sanatçı Hale Soygazi de katıldı.

Soygazi’den “tüyolar”

Sempozyumun konuğu olarak sağlıklı yaş almanın sırlarını anlatan Soygazi, “İnsanın her döneminde ama özellikle ileri yaş döneminde olmazsa olmaz şey moral.. Bir insan hasta olabilir ama morali kötüyse hiçbir şey kaldıramaz. Yaşam zevki kazanmak çok önemli.. Moral ne kadar yüksek olursa, insan o kadar huzurlu ve o kadar iyi olur. Anahtar kelime moral” diye konuştu.

İzmirliler çok şanslı

İzmir'de yaş almış insanları sokakta çok gördüğünü belirten ünlü sanatçı, sözlerini şöyle sürdürdü:“İlk defa İzmir'de bu kadar aktif bir katılım görüyorum. Galiba bizim Türkiye'de eksiğimiz bu, hayat bitti gibi geliyor. Halbuki ikinci hayat gibi görülmesi lazım. Gezmek, okumadığın kitapları okumak, tiyatroya, sinemaya, konsere gitmek lazım. Bütün bu aktivitelere ulaşmak için belediyelere çok önemli bir iş düşüyor; bunlar olunca yaşamaktan duyulan zevk artıyor. İzmir'de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği aktiviteleri görüyorum ve çok mutlu oluyorum.” (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler