131019098
29 Mart 2024, Cuma

BERGAMA’YA MODERN MEZBAHA GELİYOR

25 Kasım 2017, Cumartesi 06:43

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Bergama Mezbahası, Avrupa Birliği standartlarındaki yeni donanımıyla yepyeni bir kimliğe bürünüyor. Kesimden karkasın tartılışına kadar her işlemin kamerayla izlenebileceği tesis, günde 150 büyükbaş, 250 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sona yaklaşılan Bergama Mezbahası'ndaki modernizasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Kocaoğlu'na, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de eşlik etti.

2014 yılında 6360 sayılı kanun kapsamında Bergama Belediyesi’nden devralınan mezbaha, son teknoloji ile donatılıyor. Modernizasyon çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğu mezbahada, karkasa el temasını ortadan kaldıran sistem kuruluyor.

Otomatik hat ile günde 150 büyükbaş ve 250 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olan Bergama Mezbahası, aynı zamanda 52 ton hayvanın karkasını da soğutabilecek. Kesimden karkasın tartıldığı ana kadar tesisteki her süreç kamerayla izlenebilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bergama Mezbahası'ndaki modernizasyon çalışmaları yeni yılda tamamlanacak. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler