DİYARBAKIRLI GENÇLER VE İŞ İNSANLARIYLA BULUŞTU
26 Mart 2022, Cumartesi 06:07Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı için gittiği Diyarbakır’da CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada gençlerle sohbet eden Başkan Soyer, gençlere “En büyük güç sizsiniz. Umudumuzsunuz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Diyarbakır’da düzenlenen 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nın ardından CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da eşlik ettiği ziyarette Başkan Tunç Soyer'i, CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ile partililer karşıladı. Kardeş şehirde olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Soyer, il ve ilçe başkanlarıyla iki kent arasında işbirliği yapılabilecek alanlar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Daha sonra CHP'li gençlerle sohbet eden Başkan Soyer, “Hepinizle gurur duyuyorum. Çünkü bu koşullarda siyasete niyetlenmiş olmanız, bu memleketin daha iyi bir geleceğe gitmesi için kafa yoruyor olmanız, emek veriyor olmanız o kadar kıymetli ki” dedi.
“Çelik gibi sarılın birbirinize”
Ülkenin gençlerin emek vermesi halinde daha güzel bir yere gideceğini de kaydeden Soyer, gençlerden birbirine sahip çıkmalarını istedi. Soyer, “Bu topraklar, bu kadim kültür uygulanan yanlış politikalar nedeniyle öyle bir noktaya getirildi ki… Bu bir kader değil, bunu değiştirmek mümkün. Ve bunu sizler değiştireceksiniz. Emeğinizle, alın terinizle, vicdanınızla, aklınızla siz değiştireceksiniz. Birbirinize sahip çıkın. Birbirinize içtenlikle destek olun. Çelik gibi sarılın birbirinize. Çünkü ancak bu şekilde büyürsünüz ve kendinizi korursunuz. Ayakta kalmanız, bu memleketin geleceğini şekillendirmeniz ancak ve ancak birbirine sahip çıkmanızla mümkün.”
“Biz enerjimizi sizden alıyoruz”
Siyasetçilerin enerjisini gençlerden aldığını da belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bizim atalarımız, biz bu topraklarda özgürce yaşayalım diye 15'inde, 17'sinde yalın ayak koşarak ölüme gitti. Ve o günün koşullarında bunu başaran bizim atalarımız. Bu sorunlar ne ki... Bunların üstesinden hep beraber geleceğiz. Yeter ki birbirinize sahip çıkın, bu memleketi içtenlikle sevin. En büyük güç sizsiniz, kendinizsiniz. Umudumuzsunuz” ifadelerini kullandı.
Başkan Soyer’e teşekkür
CHP İl Başkanı Gönül Özel de gençlerin bu dönem Diyarbakır'da çok aktif olduğunu, güzel çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Partiye çok şey kattılar. Hepsini çok seviyoruz. İnanıyorum ki Diyarbakır'ın kaderini hep birlikte değiştireceğiz” diye konuştu. Soyer, İl Başkanı Özel ve CHP'li ilçe başkanlarına İzmir'den getirdiği zeytin fidanını hediye etti. Özel, bu fidanı dikeceklerini ve elde edecekleri fidanları yeniden İzmir'e hediye edeceklerini söyledi. CHP İl Başkanlığı'ndaki programının ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki esnafı ziyaret eden Başkan Soyer, esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Başkan Soyer daha sonra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen “Diyarbakır- İzmir Kentler Arası İşbirliği Geliştirme” toplantısına katıldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Soyer'i Diyarbakır'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “İzmir ile Diyarbakır'ın benzer birçok yönü var. Diyarbakırlı olup da İzmir'de yaşayan birçok insanı var. Davetimizi kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Kentin birçok sorunu ile yüz yüze kalıyoruz. Elimizden geldiğinde gerek kadın derneklerimiz, kültür kurumlarımız, spor kurumlarımıza destek vererek, kentin gerçek kimliğini ve ruhunu muhafaza etmeye çalışıyoruz” dedi.
İzmir ile Diyarbakır arasında daha güçlü bağlara ihtiyaç var
Başkan Soyer ise gastronomi fuarı için gittikleri Diyarbakır'a böyle bir toplantıda bulunmanın kendileri için önemli olduğunu belirtti. Turizmin tek başına bir endüstri olmadığını ifade eden Başkan Soyer, şöyle konuştu: “Aynı zamanda kültürlerin buluşmasına ev sahipliği yapan, ona köprü kuran bir sektör. O nedenle Diyarbakır'da bu fuarın düzenlenmesini önemli buluyorum. Gelecek yıllarda diliyorum ki ve umut ediyorum ki çok daha büyüyecek, çok daha güçlü bir fuar haline gelecek. Çünkü Diyarbakır'ın ne kadar büyük zenginlikleri olduğunu çok iyi biliyorum. Bu iki şehir birbirine çok benzer özellikler taşıyor. Bu nedenle bu iki şehrin birbirine çok daha bağlı olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Birbirlerine yapabilecekleri çok ciddi katkılar olduğunu düşünüyoruz. İzmir ile Diyarbakır arasında daha güçlü bağlar kurmaya ihtiyacımız var.”
(SERKAN SELİNGİL)

CHP Aliağa İlçe Başkanı Güneş Ataş ve yönetimi, CHP İstanbul İl Başkanı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yoğun olduğu dönemde zaman zaman

İzmir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, yönetim

Söz ve müziği kendisine ait olan "Eski Şarkılar” isimli yeni

Burcunuza uygun bikini ve mayo seçimi yapmak için bu rehbere hemen göz

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, yönetimi ve partililer

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’de önceki

Maket tutkunu 18 yaşındaki Aliağalı Devrim Baran Gündüz, Modelcilik Kulübü’nün

Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Atatürk'ü

Aliağa Belediyesi Spor Okulları tarafından organize edilen 16.Kemal Harman, Övünç

Aşılı ceviz fidanı yılın 12 ayı dikilen kabuklu ceviz meyvesini 5.yılından itibaren

Türkiye limanlarında elleçlenen konteyner miktarı nisanda geçen

Aliağa’da bir yağ fabrikasındaki silonun büyük boyutlu metal kapağının

Eğitim İş Sendikası’nın Aliağa Temsilcisi Emre Kara, eğitim çalışanları

Koronavirüs pandemisi kısıtlamalarının gevşetilmesinin ardından eğitim organizasyonlarına

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin 2019 yılında çocuklarda

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, bugüne

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü

Bozcaada Çanakkale'de Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesidir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sosyal Demokrasi Derneği’nin

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde

Aliağa Belediyesi, engelli bireylerin sosyal, psikolojik ve fiziksel kabiliyetlerini

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Özel Eğitim hocalarının koordinesinde

86 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi’nin

Trafik kazalarının önüne geçmek için başlatılan “Reflektör

Sürdürülebilir büyüme stratejisiyle küresel arenada

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 2025 yılının Temmuz ayında, İzmir-Ankara

Terör örgütü PKK/KCK'nın ekonomik alan yapılanmasına yönelik

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i

Aliağa Cumhuriyet İlkokulu’nda Geleneksel Bahar Şenliği ve Kermes etkinliği

Menemen Belediyesi’nin ‘Çilek Tadında Festival’ sloganıyla

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın ilk ayak yarışı, İzmir'in Bergama

İzmir’in işgali sırasında direnişin kıvılcımını ateşleyen şehit Gazeteci Hasan

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Haftası’nı