131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

MENEMEN'DE ATATÜRK ÇOCUKLARI’NA 4'ÜNCÜ KÜTÜPHANE

26 Eylül 2017, Salı 07:00

     


Menemen ilçesinde Alaniçi, Süleymanlı ve Bağcılar Mahallelerinden sonra dördüncü Atatürk Çocukları Kütüphanesi Haykıran’da hizmete açıldı. “Bizi buraya çeken sadece Atatürkçü Düşünce sevgisidir” diyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, törene katılanlar tarafından ayakta alkışlanan Köy Enstitüsü öğretmeni Huriye Saraç’ı örnek göstererek şöyle dedi; “Huriye Saraç gibi analarımız, öğretmenlerimiz olduğu sürece Atatürkçü Düşünce’yi bir milim bile hiç kimse geri götüremedi, götüremeyecektir de.”

Menemen'in Alaniçi, Süleymanlı ve Bağcılar Mahallelerinden sonra Haykıran Mahallesi'nde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini taşıyan 'Atatürk Çocukları Kütüphanesi' kuruldu. Haber Hürriyeti Gazetesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye genelinde 29'uncu, Menemen Belediyesi ile işbirliği yaparak açtığı dördüncü Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin oluşumuna Türk Metal Sendikası da katkı koydu. Bu örnek işbirliği sayesinde, Haykıran ve komşu köylerden buradaki okullara gelen yaklaşık 250 öğrenci ile mahalle sakinleri 4200 kitaplık kütüphaneye kavuştu.

Menemen Belediyesi’nin Haykıran Köy Meydanı’ndaki binasında hizmet verecek Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin açılış töreni, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde; Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, Haber Hürriyeti Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Irmak, Atatürk Çocukları Kütüphaneleri Proje Yöneticisi Mesut Tim, Menemen Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar, İzmir Amerikan Koleji 82 Mezunları, İzmirli yazarlar, şairler ve kitapseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Menemen’in Süleymanlı Mahallesi’nde hizmete açılan Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nde ismi yaşatılan merhum Melek Kuyucaklı’nın çocuklarının da yer aldığı açılış töreninde, 1961-1964 yılları arasında öğretmenlik yaptığı Bağcılar Mahallesi’ndeki Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ne ismi verilen Köy Enstitüsü Öğretmeni Huriye Saraç da yer aldı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler