131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

UNESCO DÜNYA MİRASI YOLUNDA BİSİKLET TURU SONA ERDİ

26 Eylül 2017, Salı 06:53

     


UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Ege’nin iki tarihi kenti Bergama ve Selçuk Belediyeleri tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu” sona erdi.

Bergama Kızılavlu’dan başlayan ve yaklaşık 300 sporcunun katıldığı tur, sporcuların Selçuk’a varmasıyla tamamlandı. 200 Kilometre süren maraton İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) desteği ile gerçekleşti. Bisiklet turunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Selçuk Belediye Başkanı Dr.Dahi Zeynel Bakıcı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’da pedal çevirdi. Ayrıca sinema ve dizi oyuncuları Ogün Kaptanoğlu, Yosi Mizrahi ve Emre Kızılırmak gibi tanınmış sanatçılar da bisiklet turuna katıldılar.

“BU ORGANİZASYONU BÜYÜTECEĞİZ”

Bisiklet Turu’na katılan sporcuları Selçuk İstasyon Meydanı’nda, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile Selçuk Belediye Başkanı Dr.Dahi Zeynel Bakıcı karşıladı. Burada bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr.Dahi Zeynel Bakıcı; “Böylesine önemli bir organizasyonu düşünen, fikir babalığı yapan çok kıymetli Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e teşekkür ediyorum. Kendisi bu organizasyonu büyütmek istiyor. Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş 16 noktada bu organizasyonu gerçekleştirebilmek için çalışacağız. Sayın Gönenç önümüzdeki yıl Çanakkale Truva’yı bu işin içerisine katmak istiyor. İnşallah çok daha güçlü bir şekilde bu organizasyonu önümüzde ki yıllarda da sürdüreceğiz” dedi.

“SENEYE TRUVA’YI DA DÂHİL EDECEĞİZ”

İki dünya mirası arasında bisiklet turunun yapıldığı başka bir kentin olmadığını vurgulan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “İki dünya mirası arasında başka bisiklet turunun yapıldığı bir kent yok. Bu İzmir’e özel bir organizasyon. İzmir’in iki önemli mirası, İzmir’in iki önemli pırlantası, çok önemli iki kültürel değeri, bisikletle birlikte bir farkındalık projesine imza attı” dedi. Bisikletin insan sağlığını, çevreyi; UNESCO’nun ise dünya miraslarını koruduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Gönenç; “Ben Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya çok teşekkür ediyorum. Seneye Türkiye’nin diğer UNESCO Mirası kentlerini de belki de Çanakla Truva’yı bu organizasyona dâhil edeceğiz” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler