FOÇA’DA SÜNNET ŞÖLENİ
27 Ağustos 2021, Cuma 06:03Tweet |
AK Parti Foça İlçe Başkanlığı ve Yunus Emre Dernekleri Federasyonu Foça İlçesi’nde sünnet şöleni düzenledi. 35 çocuğun “Yunus Emre Dostluk ve Kardeşlik Sünnet Şöleni” adıyla gerçekleştirilen sünnet eğlencelerine, bazı milletvekili ve İzmirli siyasetçiler de katılarak çocuk ve ailelerin mutluluğunu paylaştılar.
Sünnet eğlenceleri için düğün evi gibi süslenen Foça Demokrasi Meydanı, ilçe merkezi ve mahallelerden gelen çocuklar ve aileleriyle şenlendi. AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, Foça Kaymakamı Ali Çetin, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Foça İlçe Başkanı Ethem Ali Haydar Çapçı, MHP Foça İlçe Başkanı Turan Çetinarslan ile Yunus Emre Dernekleri Federasyonu Başkanı Faruk Dilaver de şenliğe katılarak çocukların mutluluğuna ortak oldular. Davul zurna ekibi ile Turgutlu’dan gelen Mehter Takımı çaldığı parçalarla meydanda coşkuyu arttırırken, sünnet çocuklarına, ailelerine ve konuklara; pilav, aşure, pamuk helva ve patlamış mısır ikram edildi. Palyaçolar çalan şarkılarda çocuklarla birlikte oynayıp, dans ettiler. Şenlikte bir konuşma yapan AK Parti Foça İlçe Başkanı Ethem Ali Haydar Çapçı konuklara Yunus Emre’nin sözleriyle seslendi. Çapçı;” Davet söz ile değil hal iledir. O hal ki kulağı sağıra da görünür, gözü köre de.” Bizim davetimiz, sevgiyedir, dostluğadır, kardeşliğedir. Yavrularımızın hayat yolculuklarında önemli bir dönüm noktası olacak sünnet törenimizin kardeşliğimizi pekiştirmeye vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ederim. “ dedi.
“Umarım Yunus Emre yılında dünyaya kardeşlik ve barış gelir”
Yunus Emre Dernekleri Federasyonu Başkanı Faruk Dilaver ise Yunus Emre’nin kardeşliğin, barışın öncüsü olduğuna dikkat çekerek, sünnet törenlerini tüm yurda yaymak ve birlik ve beraberliğe katkı yapmak istediklerini söyledi. Faruk Dilaver; “Bugün izmir Foça’dayız. Burada 35 yavrumuzun sünnet törenini yaptık. Yunus Emre Dostluk ve Sevgi Şöleni olarak organize edildi bu sünnet şöleni. Bundan öncekide Narlıdere’de yapılmıştı. Çok güzel oldu. 72 çocuğumuzda orada sünnet oldular. Umarım bu sünnet törenleri bütün ülkemize yayılır. Birlik ve beraberliğimize bir nebze katkıda bulunmuş olur. Biliyorsunuz Yunus Emre sevgi, barış ve kardeşlik öncüsüdür bizim ülkemizde. Bu vesileyle biraz aramızdaki buzlar erir. Sevgi ve kardeşliğimiz yeniden kuvvetlenir. Ülkemizde birlik ve beraberlik güçlenir. İnşallah bu törenlere bir çok yerde devam edeceğiz. Ülkemizin geneline yayılması en büyük arzumuzdur. Ayrıca şunu da ifade etmek istiyorum ki UNESCO bu seneyi Yunus Emre yılı olarak ilan etti. Dünya Yunus Emre’mizi tanımaya bir adım atmış oldu. Yunus Emre sevginin, kardeşliğin, barışın öncüsüdür. Onun tanınmasıyla dünyaya ümit ediyoruz ki kardeşlik ve barış gelir. Bütün savaşlara son verilir” dedi. 35 çocuğun sünnet operasyonları Foça Devlet Hastanesi’nde yapıldı.
(Haber Merkezi)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden