131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

ENGELSİZ DENİZ KANOSU PROJESİ SON BULDU

28 Eylül 2017, Perşembe 06:43

     


Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, Foça Windsurf ve Yelken Kulübü ve Clup Hotel Phokaia işbirliği ile yürütülen sosyal sorumluluk projesi ‘Engelsiz Deniz Kanosu’ son buldu.

Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, Foça Windsurf ve Yelken Kulübü ve Clup Hotel Phokaia işbirliği ile yürütülen sosyal sorumluluk projesi ‘Engelsiz Deniz Kanosu’ son buldu. 19-27 Eylül tarihleri arasında yürütülen proje kapsamında Foça Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören 30 öğrenci ‘Engelsiz Deniz Kanosu’ projesi kapsamında denizle buluştu. ‘Engelsiz Deniz Kanosu’ projesi ile öğrenciler aldıkları kurs sonrası denizde kano kullanmanın keyfine vardı. ‘Engelsiz Deniz Kanosu’ projesi sonunda Clup Hotel Phokaia’da bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediyesi Başkan Vekili Serdar Tunçbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akay, Turizm Danışma Şube Müdürü Samir Büyükkaya, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Foça Kaymakamı Ali Çetin, etkinliği düzenleyenlere ve katkısı olanlara teşekkür etti. Foça Kaymakamı Ali Çetin, Belediye Başkan Vekili Serdar Tunçbay, sosyal sorumluluk projesi ‘Engelsiz Deniz Kanosu’na katılan öğrenci ve öğretmenlere plaket ve hediye verdiler.

Engelsiz Deniz Kanosu Projesi ile; Ilıpınar köyündeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören 12 yaş üstü öğrencilerin sosyal ve bedensel yeteneklerini, yelken odaklı deniz sporları aracılığıyla geliştirmeyi, toplumda engelliliğe ilişkin farkındalığı arttırmayı ve aynı zamanda Foça’da yerel kalkınmaya katkı sunulmasını amaçlayan sosyal gelişme projesidir.

Bu yıl itibariyle 4’üncüsü gerçekleştirilen proje ile sosyo-ekonomik ve bedensel-zihinsel olarak kısıtlı imkanlara sahip dezavantajlı çocukların sosyal ve bedensel yeteneklerini geliştirmek, dezavantajlı çocukların sosyal entegrasyon sorunlarının spor ve doğa faaliyetleri ile birlikte azaltılmasını sağlamak, çevre ve deniz kirlenmesi tehdidi altında olan sahil kasabalarımızda çevre koruma bilincini arttırmak amaçlanmıştır. Engelsiz Deniz Kanosu projesi ile dezavantajlı guruplar içinde yer alan engelli bireylerin topluma açılmalarını ve o bireylerin kendi yeteneklerini fark edip, geliştirme olanağını sağlıyor. Projelerimiz okul öğretmenleriyle birlikte gerçekleştirildiği için engelli bireylerin, öğretmenleriyle iletişimlerini arttırıyor aynı zamanda engelli bireylerin bu proje faaliyetleriyle kendi aralarındaki arkadaşlık ilişkileri de gelişiyor. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler