MENEMEN BELEDİYESİ ATIK DÖNÜŞTÜRME İÇİN HAREKETE GEÇTİ
30 Mayıs 2019, Perşembe 06:22Tweet |
Emiralem Şehit Barış Demir İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri, öğretmenleri Serap Elmalı Yıldız ile beraber Menemen Belediyesi’ni ziyaret etti. Okulun Sınıf öğretmeni Serap Elmalı’nın ‘Sizlerden atıkların toplanması anlamında destek bekliyoruz’ demesinin ardından Cin, Atık Toplama için düğmeye bastı. “Belediye olarak bu projelere her zaman destek vermeye hazırız. Bünyemizde hazırda bulunmaması nedeniyle toplama kumbaralarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talep edeceğiz ve bu hafta içinde elinizde olmasını sağlayacağız” dedi.
Menemen’in önemli kurum ve kuruluşlarına ziyaretler düzenleyen Emiralem Şehit Barış Demir İlkokulu Menemen Belediyesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, önce Belediye birimlerini gezdiler, ardından Başkan Yardımcısı Mehmet Cin ile beraber Meclis Salonuna gelerek yönetim hakkında bilgi edindiler. Bilgilendirmelerin ardından Başkanlık makamına geçen öğrencileri Belediye Başkanı Serdar Aksoy karşıladı. Aksoy, çocukların her birine Nutuk hediye ederek, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda böyle güzel öğretmenlerle başladığınız eğitim hayatınızın aynı gurur ile devam etmesini, Atatürk’ün ruhunu içinizde hissetmenizi temenni eder, başarılar dilerim” diye konuştu.
“YOLUNUZ DEMOKRASİDEN GEÇSİN”
Ziyaret sırasında öğrenciler ve öğretmenleri karşılayarak belediyenin işleyişi ve birimlerin görevleri hakkında bilgilendirmeler yapan Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, tüm merak edilenleri cevaplayarak, okulun ihtiyaçlarına da cevap verdi. Cin, öğrencileri Meclis salonunda ağırladı ve onlara demokrasi koltuklarında oturduklarını hatırlatarak “ Çocuklar, Belediye yönetimleri yerelin yani sizin yaşadığınız bölgenin en iyi ve düzenli şekilde yönetilmesini sağlıyor. Bugün Menemen’deki sizler için yapılan parklar ve onların temizliği de bu görmüş olduğunuz binada ve bu salonda karara bağlanıyor” şeklinde konuştu.
Menemen Belediyesi’ndeki görevlendirmeler hakkında da bilgilendirmeler yapan Cin, Başkan Yardımcıları ve Danışmanları ile beraber ortak kararların alınmasında demokrasiye vurgu yaparak, “Ev hayatınızda ve arkadaşlarınızla aldığınız kararlarda olduğu gibi burada da Menemen için ortak karar veriliyor. Burada demokrasi işleniyor çocuklar. Sizin yolunuzun da her zaman demokrasiden geçmesini dilerim” ifadelerini kullandı.
İHTİYAÇLARA CEVAP VERİLDİ
Başkan Yardımcısı Mehmet Cin ayrıca Şehit Kemal İlkokulu arkasında bulunun Menemen’deki tarihi kilisenin bakımının da başlanacağını bildirerek, “ Menemen’de temizlik, düzen ve sağlık için yeni dönem başladı. Bundan sonraki süreçte ihtiyaçlara cevap vermede öncü bir belediye olacağız. Kilise’nin bakımı, okul çevrelerinin güvenlik ve temizliği gibi hususlar Belediyemizin öncelikleri arasında olacak. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Geri dönüşüme, idareye ve temizlik ile güvenliğe verdiğimiz önem her şeyin önünde olacaktır. İstanbul’da olduğu gibi Menemen’de de her şey çok güzel olacak” dedi.
(HABER MERKEZİ)

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının