İşveren ile iş arayanlar buluşturuluyor
2 Kasım 2024, Cumartesi 06:32Tweet |
Aliağa Belediyesi’nin online kariyer platformu www.istealiaga.com işveren ile iş arayan vatandaşları buluşturuyor.
Aliağa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki İstihdam Ofisi tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen, online kariyer platformu www.istealiaga.com işveren ile iş arayan vatandaşları buluşturarak istihdam sağlamaya devam ediyor. İş arayan vatandaşlar, online platform üzerinden iş ilanlarına başvurabildikleri gibi Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplu iş görüşmeleriyle de işverenlerle yüz yüze iletişim kurabiliyor. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın destekleriyle kurulan online kariyer platformu İş’te Aliağa, istihdama destek olmayı sürdürüyor. Aliağa’da iş arayışında olan vatandaşlar, İş’te Aliağa platformuna ücretsiz üye olabiliyor, özgeçmiş oluşturabiliyor, güncel iş ilanlarına da başvurabiliyor. Platformda iş ilanları sayfasında yer alan ‘iş ara’ kısmından meslek adı aratılarak açılan ilanları filtrelenebiliyor. Vatandaşlar, seçtikleri ilanın sayfalarına girdiklerinde ise aranan işçi niteliklerini, çalışma koşullarını ve iletişim bilgilerine erişebiliyor.
Yüz yüze toplu iş görüşmeleri de yapılıyor
Platforma üye olan firmalar ise iş talebinde bulunanların oluşturduğu özgeçmişleri yakından inceleme imkanı buluyor. Online başvuruların yanı sıra istihdam ofisi tarafından yüz yüze toplu iş görüşmeleri de yapılıyor. Aliağa Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplu iş görüşmeleri İş’te Aliağa’nın sosyal medya hesaplarından, web sayfasından, Aliağa Belediyesi’ndeki ilan panolarından duyurulurken İş’te Aliağa’ya üye olan vatandaşlara da mesaj yoluyla bilgilendirme yapılıyor. İşverenler, toplu iş görüşmelerinde aradıkları işçi niteliklerini ve çalışma koşullarını anlatıyor. İş arayanlar da görüşme bitiminde hemen başvuru yapabiliyorlar.
“Bu hizmeti daha da geliştirmeyi hedefliyoruz”
Aliağa Belediyesi İstihdam Birimi Sorumlusu Melis Ohta yaptıkları çalışmaları anlatarak: “Aliağa Belediyesi istihdam birimi tarafında kurulan İş’te Aliağa web sayfası, iş arayan vatandaşların iş bulabilmelerini ve işçi arayan firmaların da işçi bulabilmelerini sağlayan bir platform. Amacımız vatandaşın en büyük sorunların biri olan işsizliği azaltabilmek ve iş gücü piyasasındaki dengeyi sağlamaktır. Şu ana kadar yaptığımız toplu görüşmeler ve cv havuzumuzdaki aday yönlendirmeleriyle birçok kişiye istihdam sağladık. Toplu görüşmelere katılan vatandaşlarımız daha hızlı bir şekilde iş bulabiliyor. Firmalar da aradıkları nitelikli iş gücüne kolayca erişebiliyor. Aliağa Belediyesi olarak sunduğumuz bu hizmeti daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.” Dedi.
(DERYA SÜNER)

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki