“ÇİFTÇİMİZİN GELİRİ ARTTI, BORÇLARINDA AZALMA VAR”
3 Şubat 2022, Perşembe 07:09Tweet |
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 3,5 senede çiftçinin gelirinin arttığını, borçlarında da azalma olduğunu belirterek, “Bununla alakalı ekstra yapılandırma sıfır faizle olmaz. Biz isteriz sıfır faizle olsun, bedava olsun, hibe olsun ama bunlar hep devletlerin imkanlarıyla yapılan işler ve dünyanın hiçbir yerinde de yoktur" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir otelde düzenlenen İzmir Medya Plaftormu buluşmasında gazetecilerle bir araya gelerek güncel gelişmeler ve tarım politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çiftçinin, üreticinin ve tüketicinin haklarını korumak için durmaksızın çalıştıklarını kaydeden Pakdemirli, yaz aylarında da orman yangınlarına karşı büyük mücadele verdiklerini hatırlattı. Meteorolojik nedenlerin de dezavantaja yol açtığını ve yangınlar nedeniyle çok sıkıntılı dönemler yaşandığını söyleyen Pakdemirli, yangın söndürme çalışmaları sırasında 40 gün boyunca evine 1 ya da 2 gün gidebildiğini anlattı.
“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına tavsiyede bulundum”
Pakdemirli, şöyle devam etti: "Eşinizden ve çocuklardan negatif geri dönüşler olabiliyor. Bizim oğlan beni itfaiyeci sanmaya başladı. En son 'Anne biraz odun getir, ben bahçede yangın çıkaracağım. O zaman babam gelir, onu da görmüş oluruz.' demiş. Zor günler. Allah Cumhurbaşkanımızdan bin kez razı olsun. Milletin bir derdi olduğunda yöneticilerin de milletin yanında olmasını istiyor. O yüzden biz de herhangi bir şey olduğu zaman vatandaşın yanında oluyoruz. Bazen can kayıpları oluyor, bunları hiç arzu etmiyoruz. Yöneticiler yanında olduğunda vatandaş kendini daha rahat hissediyor. Bu yüzden geçenlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına da tavsiyede bulundum, yani yemeğin, randevun olabilir, ama ertele. Kar küreme araçlarının yanında ol, bir tanesinin üstünde ol. Vatandaş da desin ki 'arkadaşlar gereğini yapıyor, biraz daha sabırlı olmamız lazım.' Farklı görüntü olduğu zaman vatandaşın gözünde farklı görüntü ortaya çıkabiliyor."
Tarım kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin talep
Pakdemirli, tarım kredi borçlarının ertelenmesi veya faizlerin silinmesi gibi bir çalışma olup olmadığı sorusunu üzerine faizlerin silinmesinin sektörü doğru bir noktaya getirmeyeceğini ifade etti. Tarım sektörünün en çok kayırılan alan olduğunu ifade eden Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıl itibarıyla baktığımda çiftçinin geliri yüzde 80 oranında arttı. Borçluluğu da yüzde 40 küsurlar civarında artmış. Bunun anlamı şu, 2018'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geldiğinde çiftçinin hasılaya göre yüzde 52'ye gelmiş olan borcu bugün yüzde 40'larda. Bunun anlamı şu, çiftçimiz bugün para kazanıyor. Kazandığı parayla da borçlarının önemli bir bölümünü hafifletiyor. Son 3,5 senede çiftçimizin geliri artmıştır, borçlarında da azalma vardır. Bununla alakalı ekstra yapılandırma sıfır faizle olmaz. Biz isteriz sıfır faizle olsun, bedava olsun hibe olsun ama bunlar hep devletlerin imkanlarıyla yapılan işler ve dünyanın hiçbir yerinde de yoktur. Piyasa neyse piyasa fiyatlarına göre çok daha uygun koşullarda çiftçimizi desteklemeye devam edeceğiz."
(AA)

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda

CHP’de olağanüstü kurultay ile hâlihazırda devam eden olağan

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, acente