BERGAMA’YA LOJİSTİK MERKEZ KURULUYOR
6 Şubat 2020, Perşembe 07:05| Tweet |
Bergama’da eksikliği yıllardır giderilemeyen ve ilçenin kangrene dönmüş sorunlarından birisi olan Tır ve Kamyon Garajı’nın yapımı için çalışmalar başladı. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “İlçemiz hükümetimizin yaptığı otoyollar, Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Bölge ve Liman çalışmaları ile ekonomik gelişmelerin tam göbeğinde duruyor. Bütün bu projelere entegre bölgemizin en büyük lojistik merkezlerinden birisinin yapım çalışmaları başladı. Tır ve kamyon garajı ile esnaflarımız rahat bir nefes alacak. Düzene kavuşacak” dedi.
13 BİN METRE KARE ALAN ÜZERİNE KURULUYOR
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde halka vermiş olduğu vaadlerinden birisi gerçek oluyor. İslamsaray Mahallesi Vakıflar üstü mevkiinde yapılacak olan tır ve kamyon garajı, 13 bin metre kare alana sahip olacak. Yapımı devam eden yeni çevre yolunun kuzeyinde yer alacak olan Tır ve Kamyon Garajı için aynı zamanda çevre yolu ile bağlantı da yapılacak. Çandarlı Limanı’nın, Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin faaliyete geçmesi, her geçen gün yeni yatırımcılar çeken Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesiyle bu garaj önemli bir lojistik merkez haline dönüşecek.
BAŞKAN KOŞTU; “YILLARDIR BEKLEYEN SORUNU ÇÖZMENİN HEYECANINI YAŞIYORUZ”
Bakırçay bölgesine hizmet edecek olan lojistik merkezin yıllardır yapılması için beklediğini, ama bir türlü yapımının başarılamadığını söyleyen Başkan Koştu, “Bu projenin startını vermek bize nasip oldu. Yapımı için gereken görüşmeleri süratle tamamladık. DSİ ‘den kanal boyu yol ve beton sulama kanalı üzeri köprü geçiş izinlerini ısrarlı takiplerimiz neticesinde olumlu olarak sonuçlandırdık. Yıllardır bekleyen bu engelin aşılmasıyla birlikte Tır ve Kamyon Garajı için yeşil ışık doğmuş oldu” dedi.
BAŞKAN KOŞTU; “TARİHİ KENTİMİZE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLERDEN KURTULACAĞIZ”
Tır ve kamyonların cadde ve sokak aralarına gelişi güzel bırakılmasının üç bin yıllık tarihi ile turizm kenti olan Bergama’ya hiç yakışmadığına da dikkat çeken Başkan Koştu, “Garajın faaliyete geçmesiyle kentimiz bu görüntülerden de kurtulmuş olacak. Turizmden kazanan bir Bergama için tanıtım faaliyetlerine ve yatırımlara başladığımız bir dönemde tır ve kamyonların oluşturduğu görüntü kirliliğinin ortadan kalkması en büyük arzularımızdan birisi” dedi.
BAŞKAN KOŞTU; “NAKLİYECİ ESNAFIMIZ RAHAT NEFES ALACAK”
İzmir’in kuzey aksında Bergama’nın ekonomik olarak çok büyük gelişmelere gebe olduğu bu günlerde şehrin her anlamda bu alt yapıya hazır hale getirilmesi için faaliyetlerin aralıksız sürdürüldüğünü açıklayan Başkan Koştu, “İlçemizin en büyük sorunu mahalle aralarına park edilen tır ve kamyonların oluşturduğu çevre sorunu ve tehlikeler. Bu sorunların önlenmesi için önemli bir adım atılmış oldu. Vatandaşlarımızın seçim sürecinde bizlerden talep ettiği Tır ve Kamyon Parkı konusu uzun süredir yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. İlçemizde tır ve kamyon garajının olmayışı günlük yaşamda büyük sıkıntılar çekilmesine neden oluyor. Her cadde ve sokağa gelişi güzel bırakılan büyük tonajlı araçlar nedeniyle vatandaşlarımız zorluk çekiyor. Trafik sıkıntısı ile beraber tır ve kamyoncu esnafımızın da mal ve can güvenliği ciddi anlamda tehlike içerisinde. Yapılacak olan güvenlikli garaj ile bütün bu sıkıntılar sona ermiş olacak. Park yeri bulamayan esnafımızın da yüzü gülmüş olacak” dedi.
(HABER MERKEZİ)

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak





















