131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

Toptan: “Ek zam nefes aldırdı”

8 Şubat 2024, Perşembe 06:59

     


Petrol- İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, örgütlü oldukları Tüpraş, Star Rafineri, Petkim ve Ravago’da kabul edilen ek zamların üyelerine biraz daha nefes aldırdığını söyledi.

Petrol- İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin örgütlü olduğu Tüpraş, Star Rafineri, Petkim ve Ravago’da işçilerin ek zam talebi geçtiğimiz günlerde kabul edildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Petrol- İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, ek zam talebinin kabul edilmesinin sendika tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, “Ülke genelindeki yüksek enflasyondan kaynaklı çalışanlarımızın alım gücünün düşmesi nedeniyle, sendikamızın örgütlü olduğu Tüpraş, Star Rafineri, Petkim ve Ravago’da işverenden ek zam taleplerimiz vardı. SOCAR grubuyla hem Petkim hem de Star Rafineri için yüzde 37.57 olan oranı yüzde 55’e tamamladık. Kök ücrete yüzde 17,5 zam almış olduk. Bu bir defaya mahsus değil ömür yararlanacağımız bir zam oldu. Bu da bizim sendika tarihimizde bir ilk” diye konuştu.

“İşverenin elimizi havada bırakmaması bizi çok mutlu etti”

Aynı şekilde Ravago ve Tüpraş’ta da ek zam taleplerinin olduğunu hatırlatan Hasan Toptan, “Ravago grubu yüzde 37.57’yi 9,5 puan ekleyerek yüzde 50’ye çıkardı. Daha önce ikinci yıl zammı olarak artı yüzde 3 vermişlerdi. TÜPRAŞ’ta da yüzde 40,5 olan oran yüzde 50’ye çıktı. Burada önemli olan işverenlerin, işçilerin alım gücünün azaldığı bu son dönemlerde bize el vermesiydi. Bizim için burada 1 puan da çok değerli 50 puan da. İşverenin elimizi havada bırakmaması bizi çok mutlu etti. Bu sayede üyelerimiz biraz daha nefes aldı. Herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler