131019098
20 Mayıs 2024, Pazartesi

Kesin hesap yarın görüşülecek

9 Mayıs 2024, Perşembe 08:47

     


Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nın ilk birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda komisyona havale edilen 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı, yarın (Cuma) yapılacak ikinci birleşimde görüşülecek.

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nın ilk birleşimi, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapıldı. Toplantının gündeminde 6 madde yer aldı. Belediye Meclis Salonu’ndaki oturum 16 ve 19 Nisan 2024 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başladı. CHP’li Meclis Üyesi Savaş Dağdeviren, 19 Nisan tarihli oturumda MHP’li Meclis Üyesi Serhat Erkal’ın kullandığı ifadelerden dolayı özür dilemesini ve konuşmanın tutanaklardan çıkarılmasını talep etti. Başkan Acar ise bunun üzerine, “O meclisi yapılmamış farz edelim. Tutanaktan çıkması gereken çok konu var orada. Yapılmamış kabul ediyoruz.” Dedi.

CHP grubunun, önceki dönem belediye meclisi tarafından belediye başkanına verilen taşınmaz satış, borca karşılık taşınmaz takas ve borçlanma yetkilerinin tamamının geri alınması yönündeki gündem dışı önergesi oyçokluğu ile kabul edildi. Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında yer alan, oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesabı, yarın (Cuma) saat 11.00’de yapılacak ikinci birleşimde görüşülecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler