131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

PETKİM’DEN İLK ALTI AYDA 655 MİLYON KAR

12 Ağustos 2017, Cumartesi 06:13

     


Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi PETKİM, bu yılın ilk altı aylık dönemindeki net kârını 655 milyon TL’ye yükseltti.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre karını yüzde 74 oranında artıran PETKİM’in, faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı da (FAVÖK) bir önceki yarıyıla göre yüzde 110 oranında artarak 906 milyon TL olarak gerçekleşti.

PETKİM Genel Müdürü Anar Mammadov: “Üstün nitelikli petrokimya ürünlerimizle Türkiye ekonomisine güç katmaya devam ediyoruz. Güçlü bir Türkiye için çalışmanın verdiği sorumluluk duygusu ve tutkuyla, insan kaynağımızdaki liderlik, paydaşlarımızla yaptığımız doğru işbirliği ve pazardaki güvenilir konumumuzun bu başarıda büyük payı var. Ulaştığımız başarılı sonuçlara, yılbaşında başlattığımız sürdürülebilir verimlilik hedefli ‘PETKİM Benim’ programımız da katkı sağladı. Güçlü organizasyon ve güçlü kültürümüzle her alanda hedeflediğimiz operasyonel mükemmeliyet çalışmaları kesintisiz devam ediyor. PETKİM olarak, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de markamıza ve Türkiye’ye değer katan yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Bu başarıdan dolayı tüm PETKİM ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

PETKİM, kapasite kullanım oranını yüzde 96 düzeyine taşıdı

Şirketin net satışları aynı dönemde 2.3 milyar TL’den 3.6 milyar TL’ye çıktı. Net satış artış oranı yüzde 59 olarak gerçekleşirken, 2017 yılının 2. çeyreğindeki net satışları ise geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 56 artarak 1 milyar 836 milyon TL’ye yükseldi.

PETKİM’in, petrokimya pazarındaki avantajlı koşullardan önceki dönemlerde olduğu gibi yüksek seviyede faydalanarak, Polimer ve Monomer ürünlerinde yüksek kârlılık oranlarını yakalamayı başardığını söyleyen PETKİM Genel Müdürü Anar Mammadov,“Operasyonel mükemmelliğe doğru güvenle yol alan şirketimiz kesintisiz üretimiyle kapasite kullanım oranını yüzde 96’ya yükseltti. Yalnızca üretimde ve bakımda verimlilik değil, sahip olduğumuz güçlü organizasyonel yapı ve şirket kültürüyle, her fonksiyonda senkronize ve çevik hareket ederek yüksek kârlılık oranları elde ettik. Piyasa koşullarına hızlı adapte olan dinamik yapımız sayesinde, kâr maksimizasyonunda sağladığımız fark yaratan başarıyla Türkiye’ye ve hissedarlarımıza katma değer sağlamaya devam ettik.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler