131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

SOCAR ve HABAŞ’a ihracat şampiyonu ödülü

14 Haziran 2022, Salı 06:46

     


Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ödül töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 2021 yılında en yüksek ihracat yapan ilk 10 firma arasında, SOCAR Türkiye ve HABAŞ da yer aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 29. Olağan Genel Kurulunda "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2021" araştırmasının sonuçları açıklandı. Haliç Kongre Merkezi'ndeki genel kurulda, ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İstiklal Marşı ve Türk bayrağını temsil eden nizami bayrak ölçüsü ve bayrak kırmızısı renginde kıyı motifleri, İstiklal Marşı'nın notalarından oluşan, 120 günde dokunan, 345 bin 600 Türk düğümü atılan, eşsiz ipek üzerine yün dokuma hereke halısı ile Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı prestij kitabı takdim edildi.

Hizmet İhracatı Özel Ödülü THY'nin

Türkiye'nin ihracat şampiyonları açıklanmadan önce de Hizmet İhracatı Özel Ödülü, Türk Hava Yolları'na (THY) verildi. Ödülü, THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde 2021 yılında en fazla ihracat yapan ilk 10 firmaya da ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.

2021 yılında en yüksek ihracat yapan ilk 10 firma

Geçen yıl en yüksek ihracat yapan ilk 10 firma şöyle sıralandı: “Hizmet İhracatı Özel Ödülü: Türk Hava Yolları AO, Türkiye İhracat Şampiyonu: Ford Otomotiv San. A.Ş., Türkiye İhracat 2'ncisi: Toyota Otomotiv San. A.Ş., Türkiye İhracat 3'üncüsü: Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş., Türkiye İhracat 4'üncüsü: Kibar Dış Ticaret A.Ş., Türkiye İhracat 5'incisi: Vestel Ticaret A.Ş., Türkiye İhracat 6'ncısı: Arçelik A.Ş., Türkiye İhracat 7'ncisi: Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş., Türkiye İhracat 8'incisi: SOCAR Türkiye Petrol Tic. A.Ş., Türkiye İhracat 9'uncusu: HABAŞ Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş., Türkiye İhracat 10'uncusu: TGS Dış Tic. A.Ş."

2021 yılında en yüksek ihracat yapan ilk 10 firma arasında yer alan SOCAR Türkiye’nin ödülü Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı ve SOCAR Denetleme Kurulu Başkanı Mikail Cabbarov’a, HABAŞ’ın ödülü ise Mehmet Rüştü Başaran’a verildi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler